Pilatesstudio: start nieuwe cursussen

Pilates, daar zijn boeken over vol geschreven. Maar echt onder woorden brengen van de unieke bewegingsleer die lichaam en geest verbindt is lastig. Pilates moet je ervaren en voelen. En dat is de gedachte achter de 4-weekse kennismakingscursus.

Pilates kennen veel mensen wel als activiteit op een mat in de sportzaal. Maar de oefeningen komen pas echt tot hun recht als ze worden uitgevoerd op de speciaal ontworpen Pilatestoestellen.

In de Pilatesstudio kan er door iedereen zeer specifiek en met een programma op maat worden getraind. Want, Pilates biedt uitkomst voor mensen die fysieke uitdaging zoeken, maar ook voor mensen die vanwege beperkingen juist ondersteuning nodig hebben bij het trainen.

Pilates is een uitgebalanceerde bewegingsmethode die de kracht, soepelheid en balans van lichaam en geest bevordert. Bij deze trainingsmethode ligt de nadruk op de kwaliteit van bewegen en op de aanspanning vanuit het centrum van het lichaam; buik-, rug-, bilspieren en binnenkant dijbenen. Pilates maakt het lichaam sterk van binnenuit! En dat is voorwaarde om krachtig en gelijktijdig flexibel te kunnen zijn.

De stabiliteit neemt toe, waardoor overmatige spierspanning afneemt en eventuele overbelasting klachten verminderen. Door Pilates leren mensen hun lichaam beter te voelen en aan te sturen. Lichaamsbewustwording is een belangrijk onderdeel. De coördinatie verbetert en je gaat soepeler bewegen.

Wil je het ook eens proberen? Meld je dan aan voor een van de twee 4-weekse kennismakingscursussen die starten in september.

In september starten twee kennismakingscursussen:

–         Dinsdagochtend, 09.00-10.00 uur. Start: 7 september

–        Vrijdagavond, 19.00-20.00 uur. Start: 10 september.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten