Fit4Life

Voor blijvende leefstijlverandering

Diëten die niet goed werken, veel dagelijkse verleidingen én ons zittende kantoor bestaan. Daardoor is het best lastig om gezond te leven. En zijn we wellicht een beetje vergeten wat gezondheid is. Tot nu!

Fit4Life is een allesomvattend en doeltreffend leefstijlprogramma. Gebaseerd op het wetenschappelijk bewegen Fit4Surgery waarbij mensen voorafgaand aan een geplande operatie vier weken intensief begeleid worden op meerdere leefstijldomeinen. Dit bewezen programma zou voor heel Nederland beschikbaar moeten zijn, zo vindt Stefan van Rooijen, arts en onderzoeker van Fit4Surgery. Daarom is er nu Fit4Life. Maak van fit zijn je nieuwe gewoonte!

Blijvend meer energie, duurzame leefstijlveranderingen!

Fit4Life geeft je de mogelijkheid om tot een duurzame (blijvende) leefstijlverandering te komen. Daarom een 12 maanden programma, om de kans op terugval in oude leefgewoonten te verkleinen. Elke stap die je wilt veranderen kost namelijk tijd. Het is belangrijk om te leren welke leefstijlfactoren van invloed zijn. En wat er daadwerkelijk nodig is voor een blijvende verandering naar een gezonder leven. In het programma van 12 maanden heb je volop de tijd om leefstijlveranderingen stevig te verankeren.

Fit4Life: Uniek en wetenschappelijk onderbouwd

Wat maakt Fit4Life een uniek programma?

  • Alle onderdelen in het Fit4Life programma zijn medisch en wetenschappelijk onderbouwd. Het is gebaseerd op het gezondheidsprogramma Fit4Surgery dat artsen voorschrijven aan patiënten om in 4 weken zo fit mogelijk te worden.
  • Fit4Life beoogt een duurzame (blijvende) gedragsverandering en heeft als slogan: zo maak je fit zijn je nieuwe gewoonte.
  • Het Fit4Life programma bestaat uit de onderdelen ‘fysieke training’, ‘coaching’ en ‘educatie’.
  • Fit4Life behandelt alle belangrijke leefstijlthema’s (Gezondheid, Gedrag, Voeding, Bewegen, Intoxicaties, Mentaal).
  • In het Fit4Life jaartraject train je zowel lichaam als mindset.
  • Het programma wordt begeleid door paramedici, trainers en coaches en is opgezet door een huisarts.
  • Fit4Life is een samenwerking tussen artsen, paramedici, wetenschappers, de Vereniging Exclusieve Sportcentra, en Chronisch ZorgNet.
  • Het Fit4Life Jaartraject vindt plaats in groepsverband wat het plezier in sporten vergroot maar wat ook helpt om het jaartraject vol te houden. Deelnemers wisselen ervaringen uit en inspireren en motiveren elkaar.
  • Fit4Life leert je de regie over je eigen gezondheid te nemen.

Wil jij van fit zijn je nieuwe gewoonte maken?

Twaalf sport- en preventiecentra in het land starten binnenkort met pilot programma’s. Bij ons start het programma medio mei 2022.

Wil je mee weten? Lees hier meer over het programma en neem contact met ons op voor meer informatie, de start en aanmelding van het programma.

Stop met diëten, leer om te gaan met verleidingen, maak beweging en ontspanning onderdeel van je dagelijkse leven. Genieten van het leven is het doel, gedoseerd en wat bij jou past. Samen met Fit4Life maak je fit zijn je nieuwe gewoonte. We helpen je daar graag bij!

Complete aanbod

Het sport aanbod bij Frits van der Werff

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten