Over ons

Het is bij ons echt fit, fitter, fitness

Sportinstituut sinds 1969

Over ons: In 1969 begonnen Frits en Jellie van der Werff het Sportinstituut Frits van der Werff. Samen met een groot team enthousiaste medewerkers staan zij voor een kwalitatieve, gezellige, verantwoorde en vernieuwende sportbeoefening. Het Sportinstituut biedt een divers activiteitenaanbod met mogelijkheden voor jong en oud, van vroege vogels tot avondmensen, van ervaren sporters tot beginners, van gezonde mensen tot mensen met beperkingen.

Over ons unieke en sportieve ’warenhuis’

Frits van der Werff Sportinstituut is met bijna honderd verschillende activiteiten een uniek ‘warenhuis’ vol bewegingsmogelijkheden. Een huis dat tegenwoordig vier verschillende ’afdelingen’ telt.

Frits van der Werff Sporten

Allereerst is er de kenmerkende Witte Villa aan de Draafsingel. Dit is hét sportieve hart waarin het gros van de bijna honderd activiteiten, lessen en sportmogelijkheden plaatsvinden. In De Villa zijn onder meer de fitnesszaal, de zes sportzalen, sauna (niet gemengd) en het Turks stoombad te vinden. Ook kunt u hier in de sfeervolle barruimte De Uitkijk gezellig wat drinken voor en na het sporten.

Frits van der Werff Aquasports

Naast De Villa is de  Aquasports Frits van der Werff gevestigd. In ons eigen zwembad kan er niet alleen voor het ABC-diploma worden gezwommen, maar zijn er ook tal van sportieve lessen te volgen. In water van 32 graden is het heerlijk sporten, revalideren en ontspannen.

Frits van der Werff Paramedisch Centrum

Bovendien beschikt Sportinstituut Frits van der Werff over de oude stadsvilla Schemeroord. Deze villa ligt pal naast het Sportinstituut en sinds 2008 is ons paramedisch centrum hierin gevestigd. Deze villa biedt plaats aan de praktijk voor fysiotherapie. Stadsvilla Schemeroord is dé schakel tussen zowel het sportcentrum als de medische wereld. Beide therapieën maken bij hun behandelingen optimaal gebruik van alle mogelijkheden van het Sportinstituut, het zwembad maar ook de Pilatesstudio.

Frits van der Werff Pilates

Boven het paramedisch centrum zit op de eerste verdieping van Schermeroord een unieke Pilatestudio. In een lichte en rustige atmosfeer kunt u zich optimaal concentreren op de bewegingen op de Pilatestoestellen. De bewegingen in de toestellen bevorderen zowel kracht, soepelheid als balans van lichaam en geest bevorderen. Probeer, ervaar en laat u verrassen. Voor iedereen die een sterk en gezond lichaam belangrijk vindt.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten