Wat is Pilates?

Leer uw lichaam beter te voelen

Pilates is een uitdagende en frisse workout

Pilates is een uitgebalanceerde bewegingsmethode die de kracht, soepelheid en balans van lichaam en geest bevordert. Deze trainingsmethode omvat meer dan het doen van geïsoleerde oefeningen; het zijn series vloeiende bewegingen op het ritme van uw ademhaling, waarbij uw geest en lichaam samenwerken.

Sterk van binnenuit

De nadruk ligt op de kwaliteit van de uitvoering en op de aanspanning vanuit het centrum van het lichaam; buik-, rug-, bilspieren en binnenkant dijbenen. Pilates maakt uw lichaam sterk van binnenuit. De stabiliteit neemt toe, waardoor overmatige spierspanning afneemt en eventuele overbelastingsklachten verminderen. Door Pilates leert u uw lichaam beter voelen en aansturen; lichaamsbewustwording. De coördinatie verbetert en u gaat efficiënter bewegen.

Platte buik, slanke spieren en meer energie

Pilatestraining resulteert in een platte buik, sterke rug, soepele en slanke spieren, verbeterde coördinatie en balans. In het dagelijks leven kan Pilatestraining enorm veel profijt opleveren. U ontwikkelt een goede, evenwichtige houding tijdens uw gewone bezigheden, u kunt zich beter concentreren, u verdiept uw lichaamsbewustzijn en krijgt door bewust adem te halen meer energie.

Schrijf je nu in voor de 4 weekse cursus Pilates Reformer met apparaten.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten