Ouder-kind zwemmen

Samen genieten van het warme water

Ouder-kind zwemmen: Haast niets leuker en fijner dan samen met uw baby, kleuter of peuter in warm water spelen. Door middel van spelletjes en liedjes maakt uw kindje voor het eerst kennis met het grote water van het zwembad. Vrij bewegen, spetteren, zwieren en drijven.

Bevordert de motorische ontwikkeling

Zwemmen is de perfecte manier van ontspannen bewegen. Ook voor het kleine kind. Behalve dat ouder-kind zwemmen leuk, lekker en bijzonder is, is bewegen in water een ideale stimulans voor de motorische ontwikkeling van uw kind. In het water wordt spelenderwijs de ontwikkeling gestimuleerd van de juiste spierspanning, balans en stabiliteit; allen nodig voor de ontwikkeling naar rollen, kruipen, gaan zitten, staan en lopen. Uw kindje raakt al vroeg watervrij waardoor het later gemakkelijker doorstroomt naar het reguliere zwemonderwijs.

Lekker warm en nauwelijks chloor

Ouder-kind zwemmen gebeurt in warm zwemwater van 32° C. Het water bevat een minimale hoeveelheid chloor doordat de hygiëne van het water verzorgd wordt door het zout-electrolysesysteem. Kortom; warm water en geen irritatie van luchtwegen, huid en/of ogen door te veel chloor. De ideale omgeving om heerlijk samen in te genieten!

Ouder-kind zwemmen is opgedeeld in 2 leeftijdsgroepen.

Zwemmen voor baby/peuter

Het baby/peuterzwemmen is tot de dreumesleeftijd van ongeveer 2 jaar. Daarna stromen de kinderen door naar het peuterzwemmen. Wanneer uw kindje in staat is om zelf met zwembandjes te drijven, dan is het klaar voor de peuterlessen. Centraal in de peuterlessen staan ‘uitdagen, ontdekken en veel plezier maken’. We leren kinderen dat spelen in het water leuk is en hoe ze zich moeten voortbewegen. De leeftijd is tot ongeveer 3,5 jaar.

Zwemmen voor peuter/kleuter

De volgende stap is de doorstroom naar de peuter/kleuterlessen. De groepjes bestaan uit maximaal 9 kleuters. Doel van deze lessen is het watervrij maken en het aanleren van drijfvaardigheden. In een land als Nederland met zoveel water is het belangrijk dat een kind zo snel mogelijk zelfredzaam is en zich zelfstandig naar de kant kan bewegen, wanneer het plotseling in water valt.

De gang van zaken rondom de les

In de kleedkamers zijn voldoende brede aankleedtafels aanwezig om uw kindje op om te kleden. Gelieve de wandelwagens en buggy’s in de gang te laten staan. Dit in verband met de strenge eisen van de provincie ten aanzien van de hygiëne.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten