Pilates apparatuur lessen

Trainen in een stijlvolle studio

Specifieke trainingsapparatuur

Naast de Pilates mat lessen wordt Pilates beoefend met behulp van specifieke Pilates apparatuur. Deze training vindt plaats in onze moderne en stijlvolle Pilates studio. De studio is uitgerust met verschillende oefenapparatuur. De Reformer, de Cadillac, de Tower, de High en Small Barrel, de Combo Chair en divers klein oefenmateriaal. De apparatuur is ontwikkeld door Joseph Pilates om het lichaam uit te dagen en gelijktijdig optimaal te ondersteunen waar nodig, zonder de bewegingsvrijheid te belemmeren. Hierdoor kan ieder individu op zijn/haar eigen niveau trainen.

Lessen op maat

De Pilates lessen op de apparatuur zijn op maat gemaakt voor uw lichaam en uw niveau van conditie. U traint zeer precies, met aandacht voor alle details in de uitvoering. Tijdens de training oefent u in eerste instantie op de Reformer, een door Joseph Pilates ontworpen toestel dat werkt met het principe van veerweerstand. De Reformer ondersteunt en balanceert uw lichaam, corrigeert onevenwichtige spierspanning en geeft op een prettige manier ‘feedback’.

Begeleiding

Om een goed en verantwoord gebruik van de Pilates apparatuur te waarborgen, is de begeleiding intensief. Er kan getraind worden in kleine groepen (maximaal 7 deelnemers), duo lessen (2 deelnemers) of individuele begeleiding. Afhankelijk van de individuele wensen.

Waarom Pilates training met apparatuur?

• Als inspirerende aanvulling op de mat lessen
• Om uw techniek van de mat lessen te verbeteren
• Om gericht uw individuele doelen te bereiken
• Om te herstellen na blessures of om ze te voorkomen
• Om in uw eigen tempo de essentie van Pilates te ontdekken
• Omdat werken met Pilates apparatuur leuk en uitdagend is

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten