Fysiotherapie gaat stapsgewijs weer starten!

Goed nieuws! Er is groen licht om paramedische zorg behoedzaam en stapsgewijs weer op te schalen. Dat betekent dat wij fysiotherapie en oedeemtherapie veilig en verantwoord weer gaan opstarten voor individuele behandelingen aan mensen die geen symptomen hebben als hoesten, niezen, verkoudheid, keelpijn, koorts en/of benauwdheid. De praktijk is aangepast naar de richtlijnen van RIVM en VWS. We hanteren een hygiëne protocol en een werkwijze ‘social distancing’.

Ons beleid voor het maken van een afspraak

Een afspraak maken kan door ons te bellen of te mailen (paramedisch@fritsvanderwerff.nl). We plannen vervolgens eerst een intake op afstand (telefonisch of via videobellen). Tijdens deze intake zal volgens een professioneel stappenplan beoordeeld worden of het mogelijk én noodzakelijk is een volgende afspraak op de praktijk te maken, of dat (beeld)bellen de voorkeur heeft, of een combinatie van beiden. Op deze manier kunnen wij uw veiligheid het beste waarborgen.

Wie komt in aanmerking voor fysieke behandeling in de praktijk?

Bij de beoordeling wie wel of niet in de praktijk behandeld kan worden gaan wij uit van de volgende uitgangspunten:

 • We trachten zoveel mogelijk hulpvragen te behandelen, waar mogelijk op afstand (1,5 meter in de praktijk of via videoverbinding).
 • De ernst van de klacht en de hulpvraag is leidend voor de noodzaak van fysieke behandeling in de praktijk of aan huis.
 • Voorwaarde voor fysieke behandeling in de praktijk is ook dat alle onderstaande vragen met ‘nee’ beantwoord kunnen worden:
  • Heeft u één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38°C)?
  • Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19 symptomen) gehad?
  • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  • Is er bij u of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?

Maatregelen t.b.v. veiligheid en hygiëne bij afspraken in de praktijk.

Als u een afspraak heeft bij ons in de praktijk dan vragen wij u de volgende regels in acht te nemen. Lees hier: Hygiëne- en veiligheidsmaatregelen bij afspraken in de praktijk. Hier leest u meer over ons protocol hygiëne en veiligheid.

Groepsbehandelingen

Helaas kunnen we onze praktijk nog niet openen voor de groepsbehandelingen en de FysioFit trainingen. Velen van u hebben online een oefenprogramma gekregen voor thuis. Probeer dat voorlopig voor te zetten. Heeft u vragen of behoefte aan uitbreiding neem dan contact op met uw eigen therapeut.

We vertrouwen er op dat u begrip heeft voor de maatregelen en hopen op een spoedige maar verantwoorde versoepeling van de maatregelen. We wensen iedereen veel sterkte toe. Houd nog even vol! Zorg goed voor uzelf en voor elkaar. Heeft u vragen, bel of mail ons dan gerust.

Team Frits van der Werff Paramedisch

 

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten