Judo

De weg van het meebewegen

Sportinstituut Frits van der Werff is sinds 1 mei 2023 gesloten. De budosportactiviteiten zijn ondergebracht in de nieuwe vereniging BudoSport Hoorn. De trainingen die gegeven worden, worden verzorgd door dezelfde professionele en gepassioneerde trainers die bij Frits van der Werff de lessen verzorgden.

www.budosporthoorn.nl


Judo: Ongewapend overwinnen

Judo is ontstaan uit Ju-Jitsu, een verzameling technieken waarmee je ongewapend een (gewapende) tegenstander kunt overwinnen. Het Japanse Kodokan judo bestaat uit een aantal werp- en greeptechnieken die op een mat worden beoefend. Eerst wordt geleerd te vallen zonder letsel. Daarna komen de verschillende technieken aan bod.

Van geel tot zwart

Na het aanleren van de basisvaardigheden kan judo al vrij snel in wedstrijdvorm worden beoefend. Dan ontstaat een dynamisch spel met een positieve uitwerking op de lichamelijke conditie. Judo is een sport voor zowel mannen als vrouwen. 
In ons Sportinstituut bieden wij verschillende cursussen aan in groepen voor jeugd en volwassenen van beginners tot gevorderden. Van de gele band tot de zwarte band dus. Tevens is er een aparte groep voor wedstrijdjudo.

Ook voor kinderen: Judo in Hoorn

Kinderen vanaf vier jaar kunnen bij Frits van der Werff op elk niveau terecht in onze jeugdjudolessen. Peuters en kleuters (drie- en vierjarigen) kunnen ter voorbereiding op judo deelnemen aan tuimelen. En voor ouders en kinderen samen is er het ouder-kind-judo.

Bekijk ook Karate

Karate: Japanse verdedigingskunst

Karate is een Japanse zelfverdedigingskunst en vechtsport.  Een sport met karakter maar zeker geen agressieve sport. Het gaat niet om winnen of verliezen maar de nadruk ligt op verbetering van verdedigingstechnieken, fysieke conditie en karakter. Bij het Sportinstituut wordt de Shotokan-Karatestijl gedoceerd.

Subtiele technieken voor zelfverdediging

Shotokan is de eerste en meest beoefende stijl van het moderne karate.
Shotokan-karate kenmerkt zich door lage standen en harde technieken.
Er wordt veel aandacht besteed aan kihon (basisoefeningen), kata (techniekvormen) en kumite(schijngevechten).
 Gichin Funakoshi wordt beshouwd als de grondlegger van het Shotokan-karate.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten