Tuimelen

Vrolijk stoeien en bewegen

Sportinstituut Frits van der Werff is sinds 1 mei 2023 gesloten. De budosportactiviteiten zijn ondergebracht in de nieuwe vereniging BudoSport Hoorn. De trainingen die gegeven worden, worden verzorgd door dezelfde professionele en gepassioneerde trainers die bij Frits van der Werff de lessen verzorgden.

www.budosporthoorn.nl


Tuimelen: Vrolijke beweegactiviteit voor peuters/kleuters

Tuimelen is een vrolijke beweegactiviteit voor peuters/kleuters vanaf 3 jaar. De sport kan gezien worden als voorbereiding op het kleuterjudo. Maar bovenal is het een stimulatie van de motorische ontwikkeling van het kind. De les duurt 30 minuten.

Goed voor de motoriek en ontwikkeling

Tuimelen stimuleert de kinderen in hun ontwikkeling van:

  • Grove motoriek: houdingswisselingen, evenwicht/balans, stabiliteit in verschillende uitgangshoudingen.
  • Sociaal-emotionele ontwikkeling: samenspel, winnen en verliezen, omgaan met de fysieke mogelijkheden van een ander.
  • Cognitieve ontwikkeling: lichaamsbewustzijn, lichaamsbesef, ruimtelijke oriëntatie.
  • Diverse spelvormen: plezier in bewegen

Door middel van diverse spelvormen werken we aan bovenstaande aandachtsgebieden. Spel zonder materiaal gericht op lichaamsbesef, ruimtelijke oriëntatie, dynamiek van bewegen. Het is gericht op tweetallen: samenspel, weerstandsspelletjes. Een spel met eenvoudig materiaal (steps, ballen, bosu-ballen, kussentjes), gericht op ruimtelijke oriëntatie, balans en evenwicht.

 

Tuimelen kan gezien worden als voorbereiding op het kleuterjudo. Kinderen vanaf vier jaar kunnen bij Frits van der Werff op elk niveau terecht in onze jeugdjudolessen. Peuters en kleuters (drie- en vierjarigen) kunnen ter voorbereiding op judo deelnemen aan tuimelen. En voor ouders en kinderen samen is er het ouder-kind-judo.

Judo is ontstaan uit Ju-Jitsu, een verzameling technieken waarmee je ongewapend een (gewapende) tegenstander kunt overwinnen. Het Japanse Kodokan judo bestaat uit een aantal werp- en greeptechnieken die op een mat worden beoefend. Na het aanleren van de basisvaardigheden kan judo al vrij snel in wedstrijdvorm worden beoefend. Dan ontstaat een dynamisch spel met een positieve uitwerking op de lichamelijke conditie. Judo is een sport voor zowel mannen als vrouwen. In ons Sportinstituut bieden wij verschillende cursussen aan in groepen voor jeugd en volwassenen van beginners tot gevorderden. Van de gele band tot de zwarte band dus. Tevens is er een aparte groep voor wedstrijdjudo.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten