Zwemmen in Hoorn?

Zwemlessen

Efficiënt en effectief zwemonderwijs in een veilige omgeving, waarin jouw kind zich prettig voelt en met veel plezier leert zwemmen. Dat is waar wij naar streven. Immers, een kind dat zich prettig voelt en plezier heeft, leert beter en sneller. Zwemmen in Hoorn doe je natuurlijk bij Frits van der Werff Aquasports!

ABC-zwemles voor kinderen vanaf 4 jaar

De zwemlessen bij Frits van der Werff Aquasports beginnen direct in diep water van 1.20 meter. Kinderen worden hierdoor sneller “vriend van het water” en gaan zich vrijer bewegen. De zwemlessen worden gegeven in kleine groepjes van 9 kinderen en duren 45 minuten. De instructeurs zijn veel in het water en begeleiden de kinderen intensief.
De kinderen zijn verplicht zwembandjes te dragen die u ontvangt bij de eerste les. Zorg ervoor dat uw kind de bandjes draagt voor aanvang van de lessen.

Brevetten

De zwemopleiding tot het A-diploma is verdeeld in 5 fasen, elk afgesloten met het behalen van een brevet. Het eerste, gele brevet wordt behaald in de instapgroep, waar uw kind op speelse wijze leert zich vrij te bewegen in het water. In de techniekgroepen worden de daadwerkelijke zwemvaardigheden aangeleerd en beloond met het oranje, groene en  blauwe brevet. Na het laatste, blauwe brevet wordt vooral gewerkt aan conditie, uithoudingsvernogen en het verfijnen van de zwemtechnieken voor het A- zwemdiploma. Daarna B- en C-zwemdiploma.

Afzwemmen in Hoorn

Als uw kind de vaardigheden volgens de eisen van het zwem ABC beheerst en voldoende uithoudingsvermogen heeft, mag het afzwemmen. U ontvangt hiervoor 2 weken voor de afzwemdatum een uitnodiging. Afzwemmen vindt 10 keer per jaar plaats.

Het zwembad

Het instructiebad heeft een afmeting van 8,5 x 19 meter en een watertemperatuur van 32 graden. Ons bad voldoet aan de allerhoogste milieu- en hygienenormen. Het desinfectiesysteem maakt gebruik van een moderne techniek, zoutelektrolyse. Dit milieuvriendelijke systeem voorkomt/ verlicht huid- en ademhalingsproblemen.

Lesdagen

In ons zwembad wordt 7 dagen per week zwemles gegeven. in onderling overleg is het mogelijk om tijdens de opleiding de lesdag te wijzigen.

Kijkdagen leszwemmen

Meerdere keren per jaar is er gelegenheid om een deel van de les bij te wonen. Dit wordt bekend gemaakt via de publicatieborden bij het zwembad.

Inschrijven en kosten zwemles

Inschrijven is op elk moment mogelijk. Ouders kunnen aangeven in welke maand zij met de zwemles willen starten. Eenmalig wordt inschrijfgeld berekend. De wachttijd om te kunnen starten met de zwemles is voor elke dag verschillend.

Het cursusgeld dient voor aanvang van de maand te zijn voldaan (automatische incasso).

Neem gerust vrijblijvend contact op: 0229-2172364 of per e-mail info@fritsvanderwerff.nl

Algemene informatie zwemmen in Hoorn

  • De instructeur haalt de kinderen uit de kleedkamer als de les begint. Ouders gaan niet mee de zwemzaal in.
  • Je kunt op jouw kind wachten in de kantine van het Sportinstituut, bereikbaar via de loopbrug. Ook kan je natuurlijk in de tussentijd zelf sporten in onze fitnessruimte.
  • Indien tijdens de zwemles broertjes en zusjes meekomen ben je zelf verantwoordelijk voor jouw kind. Rennen door de gangen en op de trappen is niet toegestaan.
  • Verzuim van lessen is voor jouw eigen rekening.
  • Bij langdurig verzuim zijn de eerste 2 weken voor eigen rekening. Daarna kunnen de de lessen na overleg met de coördinator worden ingehaald. Is jouw kind langdurig ziek dan wordt het tijdelijk geplaatst op de wachtlijst zodat het plekje in de groep vrij komt. Zodra jouw kind weer kan gaan zwemmen zullen wij in overleg met jou zoeken naar een geschikte dag en tijd. De betaling van het cursusgeld wordt gedurende de periode stopgezet.
  • I.v.m. de hygiene is het betreden van de kleedruimte uitsluitend toegestaan op badslippers of blote voeten.
  • Heb je algemene vragen over de zwemles van jouw zoon/dochter dan kun je ons mailen via zwembad@fritsvanderwerff.nl of gebruik maken van het telefonisch spreekuur.

 

Ouder-kind zwemmen in Hoorn

Lekker samen genieten van het warme water

Aanmelden gratis proefles ouder-kind zwemmen

Ouder-kind zwemmen: Haast niets leuker en fijner dan samen met jouw baby, peuter, of kleuter in warm water spelen. Door middel van spelletjes en liedjes maakt jouw kindje voor het eerst kennis met het grote water van het zwembad. Vrij bewegen, spetteren, zwieren en drijven.

Bevordert de motorische ontwikkeling

Zwemmen is dé perfecte manier van ontspannen bewegen. Ook voor het kleine kind. Behalve dat ouder-kind zwemmen leuk, lekker en bijzonder is, is bewegen in water een ideale stimulans voor de motorische ontwikkeling van jouw kind. In het water wordt spelenderwijs de ontwikkeling gestimuleerd van de juiste spierspanning, balans en stabiliteit; allen nodig voor de ontwikkeling rollen, kruipen, gaan zitten, staan en lopen. Jouw kindje raakt al vroeg watervrij waardoor het later gemakkelijker doorstroomt naar het reguliere zwemonderwijs.

Kortom kom lekker met je kindje zwemmen bij Frits van der Werff Aquasports Hoorn

Frits van der Werff Aquasports

Frits van der Werff Sportinstituut is al bijna 50 jaar een begrip in West-Friesland. De unieke combinatie van een zwembad, fysiotherapie, sport en een Pilates studio biedt ons en jou alle mogelijkheden om specifiek en verantwoord met sport en bewegen bezig te zijn.

FvdW Aquasports doet meer!

Naast zwemles bieden wij voor diverse doelgroepen Aqua activiteiten, intensieve lessen zoals Aqua-fit, Aqua-combat, Aqua-conditie. Maar ook ontspannende Aqua-balance en aangepaste lessen als medisch zwemmen en 55+ zwemmen in Hoorn.

Zwemmen in Hoorn? Voor meer informatie kun je altijd contact opnemen, of natuurlijk een gratis proefles aanvragen.

Banen zwemmen in heerlijk warm water

Banen zwemmen; Op drie momenten van de dag kan je gebruik maken van het zwembad om zelfstandig banen te zwemmen. Vroeg in de ochtend, midden op de dag en in de avond. Geniet onder toeziend oog van onze gediplomeerde instructeurs van het heerlijke water.

Aqua Balance: Sterke focus, prachtige combinatie

Aqua Balance is een combinatie van Yoga, Tai Chi en Pilates in het water, waardoor je je sterk, gefocust en kalm voelt. De combinatie van muziek, licht en watertemperatuur bepaalt de sfeer van de les: rust, concentratie, ontspanning en inspanning.

Mentale ontspanning door fysieke inspanning

Fysiek gezien richt Aqua Balance zich op kracht, lenigheid, ademhaling, balans en stabiliteit. Doordat veel oefeningen optimale aandacht en concentratie vragen kom je los van de dagelijkse routine. Je hoofd komt tot rust terwijl je lijf zich inspant.

Persoonlijke time-out

De les is een persoonlijke time-out van de dagelijkse stress en inspanningen. Aqua Balance is een 45 minuten durende les op rustige muziek die zowel je fysieke als mentale conditie verbetert. Na afloop ga je ontspannen maar zeer voldaan weer naar huis.

Aqua Conditie: Algehele conditieverbetering in het water

Aqua Conditie richt zich op het verbeteren van het algehele uithoudingsvermogen, ofwel het verbeteren van je conditieniveau, door middel van conditionele zwemvormen. Tijdens deze 45 minuten durende training worden verschillende zwemslagen en losse oefeningen met elkaar afgewisseld om zo een optimaal rendement uit deze conditioneel intensieve training te behalen.

Techniek en uitvoering

Tijdens de les wordt ook gekeken naar de techniek en uitvoering van de verschillende zwemslagen. Er wordt tijdens deze les geen gebruik gemaakt van muziek.

Aqua fit: Complete workout in het water

Aqua Fit is zowel een conditionele als spierversterkende les. Tijdens de les wordt gebruik gemaakt van diverse weerstand verhogende materialen. De enthousiaste instructeur daagt jou door middel van eenvoudige, maar intensieve oefeningen uit het optimale te geven. Geen twijfel mogelijk dat je moe maar zeer voldaan en fit na afloop het zwembad verlaat.

Vier B’s: buik, billen, benen en bovenlijf

Aqua Fit is bijzonder effectief op het gebied van spierversteviging en calorieverbranding. De buik, billen en benen zijn een vast onderdeel, maar ook het bovenlichaam zal niet vergeten worden. Tijdens deze les klinkt stimulerende en opzwepende muziek.

Aqua op maat. Optimaal bewegen bij lagere belastbaarheid

Aqua op maat is geschikt voor verschillende groepen mensen met diverse beperkingen. De intensiteit en het tempo van de les ligt lager en wordt per individu aangepast. De oefenstof is gericht op diverse klachten bij mensen die door beperkingen, tijdelijk of blijvend, lager belastbaar zijn. Zo is Aqua op maat bij uitstek geschikt bij: sportblessures, diverse gewrichts- en spieraandoeningen en chronische ziekten.

Makkelijker bewegen in water

In het water is de druk op gewrichten simpelweg veel lager en door de opwaartse druk van het water voelt uw lichaam als lichter aan. Daardoor is het in het water vaak makkelijker en prettiger oefenen dan ‘op het droge’. Zeker voor wie last heeft van fysiek ongemak. Alle lessen worden gegeven door deskundige instructeurs.

Tijdens en na de revalidatie

Aqua op maat is een prima activiteit om aan deel te nemen als fase tussen fysiotherapie en reguliere lesdeelname.

Aqua Vitaal. Een verantwoorde manier van bewegen

Boven de vijftig? En behoefte aan lekker maar wel op een verantwoorde manier te bewegen zonder risico op blessures? Dan is Aqua Vitaal echt iets voor u. Deze leuke en gezellige activiteit bestaat uit diverse zwem- en bewegingsvormen, die zowel met een lage als hoge intensiteit kunnen worden uitgevoerd. Waardoor iedereen op zijn eigen niveau kan meedoen.

Met twee benen stevig op de bodem

De les bestaat uit een warming-up, een gevarieerde training op conditioneel gebied en spierversterkende oefeningen. In het water worden de gewrichten veel minder belast en blijft de hartslag lager. Ook mensen die niet zwemvaardig zijn kunnen prima deelnemen aan deze les. Het ondiepe deel van het zwembad is 1.20 meter diep, u staat stevig met beide benen aan de bodem. Zo nu en dan werken we tijdens deze gevarieerde les ook op muziek.

 

 

Hydrotherapie Hoorn / Revalideren met een therapeut in warm water.

Bewegen in water gaat gemakkelijker

In ons verwarmde (32 graden) zwembad is het fantastisch revalideren bij zeer uiteenlopende klachten. De opwaartse druk van het water maakt het lichaam ‘lichter’, waardoor de belasting op gewrichten minimaliseert en bewegen een stuk makkelijker wordt.

Voor wie is hydrotherapie geschikt?

Hydrotherapie biedt uitkomst bij een veelheid van klachten. Vooral voor mensen die buiten het water moeizaam en niet zonder pijnklachten bewegen, kan hydrotherapie een oplossing zijn. Bijzonder geschikt is de therapie tijdens het revalidatieproces wanneer men herstelt van een operatie.

Geen last van chloor

De warme temperatuur van het water en het zachtere klimaat van het zwembad (veroorzaakt door een modern waterzuiveringssysteem genaamd ‘zout-electrolyse’), zorgen tevens voor een prettige omgeving waarin het goed toeven is. Door de zout-electrolyse, heb je geen last van ‘chloorlucht’in het bad. Hierdoor ervaar je nauwelijks/geen irritatie van huid, ogen en/of luchtwegen.

Zwemmen in Hoorn? Neem gerust vrijblijvend contact op: 0229-217364 of per e-mail info@fritsvanderwerff.nl

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten