Wij zijn weer open! Veilig binnen sporten.

Definitief goed nieuws! Na 15 lange weken van sluiting kunnen we eindelijk weer samen sporten in de zalen, in de fitness en in de pilatesstudio. Wij kijken er enorm naar uit om je weer te mogen verwelkomen. In dit bericht informeren wij je over de veranderingen die als gevolg van de maatregelen tegen het virus noodzakelijk zijn.

Is het echt veilig om weer binnen te sporten?

De richtlijnen van het RIVM en de protocollen ‘Verantwoord Sporten’ van het NOC*NSF als ook van de branche organisatie NL Actief zijn leidend voor onze maatregelen.

1,5 meter afstand. Om de 1,5 meter afstand tussen mensen onderling te kunnen waarborgen is voor iedere zaal een maximum aantal deelnemers bepaald. De groepslessen zijn aanzienlijk kleiner dan voorheen. Aan een groepsles kunnen nu 11 tot 13 sporters deelnemen (afhankelijk van de zaalgrootte). In de groepsleszalen is met cirkels de individuele trainingsruimte weergegeven. Ook in de fitness- en spinningzaal is extra ruimte gecreëerd doordat een deel van de toestellen en spinningfietsen in opslag is gegaan.

Reserveringssysteem. Om het aantal sporters te reguleren is het (helaas) noodzakelijk om vanaf 1 juli iedere les of trainingstijd te reserveren. Download de app via onze website. Je vindt daar tevens instructie over het installeren en registreren van de app. Op deze manier waarborgen we voldoende trainingsruimte (en dus veilige afstand) voor iedere sporter.

Hygiëne. Je wordt verzocht om voor de training je handen te wassen en/of desinfectiemateriaal te gebruiken bij binnenkomst. Ook vragen we je om de contactvlakken van toestellen en trainingsmateriaal voor en na gebruik zelf te reinigen. Ook onze medewerkers maken trainingsmateriaal en contactoppervlakken zoals touchscreens, handgrepen en deurklinken, gedurende de dag veelvuldig schoon.

Ventilatie en luchtbehandeling. Om de kans op verspreiding van het virus via aerosolen te minimaliseren is een hoge mate van ventilatie nodig. Sporten in een gezond binnen klimaat heeft al heel lang onze aandacht. Ons sportcentrum – lees: iedere ruimte van trainingszaal tot kleedkamer – is al jaren voorzien van een luchtbehandelingssysteem, dat zorgt voor continue aanvoer van verse buitenlucht en afvoer van lucht uit de zalen. Het systeem zorgt voor 100% verversing van lucht (geen recirculatie). In relatie tot het COVID-19 virus wijzen de experts sterk op het belang van mechanische ventilatie (door luchtbehandelingssystemen). Voor wie nog wat meer technische informatie wil over de luchtbehandeling in onze zalen, lees ook de blog ’Sporten in de schoonste lucht door mechanische ventilatie’.

Gezondheidscheck (triage). Voorafgaand aan iedere training/afspraak wordt iedere sporter verzocht zichzelf enkele gezondheidsvragen te stellen. Vragen die corona gerelateerde symptomen bij jezelf en/of bij huisgenoten uitvragen. Als een van de vragen met ‘ja’ beantwoord wordt dan kan de training niet doorgaan en wordt de afspraak geannuleerd. We tonen deze vragen bij de entree en tevens in de reserveringsapp. We doen hierbij een beroep op ieders eigen verantwoordelijkheid van de gezondheid van mede sporters en onze medewerkers.

Hoe dit alles er in de praktijk uitziet zie je in dit filmpje!

Hoeveel mensen sporten er samen in een trainingszaal?

Om zowel voldoende afstand als ook voldoende ventilatie bij inspanning te kunnen waarborgen hanteren wij een maximum aantal deelnemers per les. Afhankelijk van de grootte van de trainingszaal hanteren we nu een maximum aantal sporters per les van 11-13, in plaats van 25-30 zoals het was. In de fitnessruimte geldt nu een maximum aantal van 36 sporters per tijdsblok.

Hoe kan ik online een les/trainingsblok reserveren?

Het reserveren van je training is nu dus noodzakelijk. Dat kun je doen via de ‘Frits van der Werff – App’ die je kunt installeren op je telefoon. Op onze website vind je de installatie link en tevens uitleg over registratie.

Lesrooster zomerperiode 1 juli t/m 16 augustus

Open hier het nieuwe zomer lesrooster. Zoals eerder aangegeven is het een ander lesrooster dan voor de sluiting. We hebben getracht om deze zomer zo’n breed mogelijk aanbod te bieden. Door de beperkte deelnemers aantallen per les hebben we populaire lessen extra in het rooster geplaatst en enkele minder goed bezochte lessen zijn daardoor komen te vervallen. Ook kunnen er aanvangstijden iets anders zijn dan je gewend bent. Kijk dus goed naar aanvangstijden en trainingszaal. Alle les- en trainingstijden ook zichtbaar in de app. Reserveer dus snel je eerste training!

Zijn kleedkamers, sauna en stoombad ook alweer open voor gebruik?

De kleedkamers zijn per 1 juli ook weer open. Met stickerduiding is de 1,5 meter duidelijk aangegeven. Zo kunnen sporters zich veilig op 1,5 meter afstand van elkaar omkleden. Uit veiligheidsoverwegingen zullen vooralsnog de sauna en het stoombad gesloten blijven.

En de horeca? Kan ik mijzelf na het sporten belonen met een heerlijk kopje koffie of gezonde smoothie?

Zeker, dat kan! Onze horecaruimte ‘De Uitkijk’ is ook weer open. Echter, ook daar moeten we de 1,5 meter waarborgen. Dat betekent iets minder zitplaatsen. Maar, de koffie staat zeker weer voor je klaar. En een koffie- of smoothie ‘to go’ maken we ook met liefde. Betalingen graag contactloos of per pin.

Wat mag ik niet vergeten als ik kom sporten?

Neem een gevulde bidon en een eigen handdoek mee. Gebruik de handdoek om over de toestellen te leggen waarop je traint. Op de zitting of over de rugleuning. Daarnaast is sporten in de zalen alleen toegestaan met schone binnen sportschoenen.

Fitness

Een deel van de fitnesstoestellen is in opslag gegaan, waardoor we meer ruimte in de zaal hebben gecreëerd. Ook voor de fitnesstraining is reservering van een tijdsblok noodzakelijk. Zo zorgen we voor voldoende veilige trainingsruimte voor iedereen.

 

Op maandag t/m donderdag kan er tussen 8.00 uur en 21.30 uur getraind worden. Op vrijdag van 8.00 tot 21.00 uur. Op zaterdag van 8.00 tot 15.00 en op zondag van 8.00 tot 13.30 uur. De tijdsblokken zijn ingericht in perioden van 1,5 uur. Iedere 45 minuten start een nieuw tijdsblok. Bij binnenkomst in de zaal staat er een flesje met reinigingsmiddel voor je klaar die je gedurende jouw training met je meeneemt. We vragen je om voorafgaand en na gebruik de contactoppervlakken van het toestel zelf te reinigen.

Milon Circuit

Voor het Milon circuit hoeft niet apart gereserveerd te worden. Mensen met Milon in het abonnement reserveren een fitness tijdsblok. Daarbinnen kan ook gebruik gemaakt worden van het Milon circuit. Laat bij de Milon training altijd een leeg toestel tussen jou en de andere deelnemers.

Groepslessen – algemeen

Het lesrooster kent een aantal wijzigingen t.o.v. voor de Corona sluiting. Door het beperkte aantal deelnemers hebben we voor druk bezochte lessen extra ruimte gecreëerd. Deze lessen staan ofwel dubbel op het lesrooster op dezelfde dag, of er zijn op andere dagen extra lessen ingepland. Enkele minder goed bezochte lessen zijn daardoor komen te vervallen. We denken met dit nieuwe lesrooster voldoende aanbod en beschikbare plaatsen te creëren voor al onze sporters. We blijven het programma evalueren en kunnen bijsturen waar nodig.

Ook binnen de groepslessen vragen wij je na afloop van de training zelf je mat en gebruikt trainingsmateriaal te reinigen. Daarvoor staat bij binnenkomst een flesje met reinigingsmiddel voor je klaar. Gebruik een eigen handdoek op de mat bij grondoefeningen.

Hoog intensieve inspanning, waaronder spinning

Spinning is een van de activiteiten waarbij hoog intensieve inspanning geleverd wordt, op ieders eigen niveau. Om voldoende ventilatie en afstand bij deze inspanningen te waarborgen is ook hier het aantal deelnemers beperkt naar 14 per les. De ventilatiecapaciteit door het luchtbehandelingssysteem is zodanig afgesteld dat hoog intensieve inspanning door 14/15 mensen in deze ruimte veilig is. Dit geldt niet alleen voor spinning maar ook voor andere hoog intensieve activiteiten.

Fun-X Boxing

Om redenen van hygiëne is deelname aan de Fun-X Boxing, en gebruik van de bokshandschoenen, alleen mogelijk met dunne katoenen onderhandschoentjes. Deze zijn voor €2,50 verkrijgbaar bij de receptie.

Contactsporten judo, jiujitsu en karate

Ook goed nieuws voor de budoka’s. Zowel jeugd als ook senioren mogen de contactsporten judo, jiujitsu en karate weer beoefenen. Zoals voorgaande jaren zijn in de zomerperiode de senioren judo trainingen samengevoegd met de senioren Jitsu trainingen. Op het lesrooster aangegeven als Budo: Jiujitsu / judo senioren. In de zomerperiode kunnen kinderen komen judoën op woensdagmiddag en op zaterdag.

De ouder/kind judo lessen worden na de zomer weer hervat. De kinderen kunnen vanaf 1 juli deelnemen aan de reguliere jeugd judolessen op woensdag of zaterdag. Ouders uit de ouder/kind lessen zijn van harte welkom in de senioren budo trainingen, maar kunnen uiteraard ook in de fitness of in iedere andere groepsles de fitheid op peil houden.

Heb je nog vragen?

Ik hoop met deze mail al een heleboel vragen ten aanzien van de veiligheid te hebben beantwoord. Is nog niet alles duidelijk, aarzel dan niet om je vraag te stellen. Je kunt je vraag mailen naar info@fritsvanderwerff.nl of telefonisch stellen tussen 9.00 en 17.00 uur op 0229-217364. Informatie over het lesrooster vanaf 1 juli komt eind deze week per mail naar je toe.

De afgelopen maanden hebben eens te meer duidelijk gemaakt dat gezondheid ons aller grootste goed is. En dat leefstijl en beweging noodzakelijk zijn voor een optimale fitheid en weerstand. Ook voor de weerstand tegen het virus. We zijn dan ook ontzettend blij daar weer aan te kunnen gaan bijdragen!

Dat het sporten er na 1 juli door alle maatregelen iets anders uit gaat zien dan we gewend zijn dat is helaas niet anders. We doen ons uiterste best om er samen het beste van te maken. We hopen je snel weer te zien in ons sportcentrum en staan voor je klaar om die fitheid, energie en weerstand weer een boost te geven. Samen blijven we gezond!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten