Gerichte training helpt bij rugpijn!

Rugpijn en rugklachten zijn een van de meest voorkomende klachten aan het lichaam. Wie kent er niet iemand die kampt met hernia-, nekklachten of zeurende pijnen in de onderrug. Vaak langdurig of frequent aanwezig en zeer hinderlijk in het dagelijks bewegen. In de meeste gevallen is er geen specifieke oorzaak aan te duiden. We spreken dan van aspecifieke rugklachten.

Overmatige spierspanning geeft stijfheid en pijn

Aspecifieke rugklachten zijn met gerichte training te verhelpen. Door zwakte en onvoldoende samenwerking van de dieper gelegen spieren rondom de wervelkolom ontstaat instabiliteit. Het lichaam reageert daarop met overmatig gespannen rug, nek-, schouder- bil en beenspieren. Met stijfheid en pijn als gevolg.

De training

Tijdens de rugstabiliteitstraining spreken we juist die kleine en dieper gelegen spieren aan. Door specifieke oefeningen verbetert de activatie van het stabiliserend systeem, de coördinatie en daarmee de stabiliteit van de werkvelkolom. Overmatige spierspanning kan en zal dan loslaten met als resultaat: afname van pijn, toename van flexibiliteit en een merkbaar positief verschil in houding en bewegen.

Het programma

Het programma duurt 10 weken, waarin 2x / week getraind wordt onder leiding van de fysiotherapeut. De training bestaat uit:
– Stabiliserende baltraining

– Functionele oefeningen

– Pilates Reformer training (gebruik van moderne Pilates apparatuur)

De stabiliteitstraining biedt vaak de oplossing voor mensen met nek-, (lage) rugklachten, bekken- en heupklachten. Een individueel advies is belangrijk. Daarom zien we alle deelnemers vooraf voor een individueel intakegesprek.

Bij een duidelijk indicatie, vastgesteld tijdens de intake, wordt het programma in de meeste gevallen (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar.

Rugpijn? Start nieuwe cursus

De nieuwe cursus start in de week van maandag 24 oktober 2022.
Voor meer informatie en/of advies neem contact op met een van de fysiotherapeuten van FVDW Paramedisch via paramedisch@fritsvanderwerff.nl of telefonisch op 0229-217364. www.fritsvanderwerff.nl.

FvdW Paramedisch: mét zwembad, fitness en pilatesstudio

Onze praktijk is gevestigd in een eigen praktijkruimte bij het Sportinstituut. Daarnaast maken we veelvuldig gebruik van het zwembad, pilatesstudio en/of fitnessruimten van het Sportinstituut. Dit biedt ons ruime en unieke mogelijkheden in de begeleiding naar een langdurig herstel.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten