Lieneke Slot
fysiotherapeut in Hoorn

Even voorstellen:

Lieneke Slot
Fysiotherapeut in Hoorn

Lieneke Slot

“Al van kleins af aan ben ik veel met sport bezig geweest. Skiën, zwemmen, tennis, schaatsen, snowboarden, streetdance, skeeleren, fitness, hardlopen, klimmen, alles vind ik even leuk om te doen! Door zoveel verschillende sporten te doen merkte ik dat ik gezond en fit bleef en niet snel last kreeg van blessures.

Naast mijn liefde voor sport, heb ik anatomie ook altijd machtig interessant gevonden. Na het VWO in Enkhuizen koos ik daarom voor de Bachelor of Science Biomedische Wetenschappen aan de VU te Amsterdam. Hoewel ik deze opleiding met veel plezier heb afgerond, merkte ik dat mijn sociale kwaliteiten niet goed tot zijn recht kwamen. Om die reden koos ik daarna tóch voor Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam. Dit was de beste keuze van mijn leven, want het geeft ontzettend veel voldoening om middels mijn behandelingen écht iets te kunnen bijdragen aan iemands leven. Dat maakt mijn werk het mooiste beroep wat er is.

Na 1,5 jaar werkervaring te hebben opgedaan, heb ik de HBO specialisatie Oedeemfysiotherapie behaald. Deze specialisatie combineert mijn kennis van de Biomedische Wetenschappen met de Fysiotherapie, en dat maakt ook gelijk waarom dit op mijn lijf geschreven is. Nu ik door deze specialisatie steeds meer in aanraking kom met oncologische patiënten, is ook hiervoor mijn enthousiasme gewekt. Daarom ga ik begin 2018 beginnen met cursussen die zich nog meer op de oncologische revalidatie richten.

Naast oncologie en oedeem-problematiek, geef ik bijvoorbeeld ook elke week de Rug Stabiliteit Training. Maar juist de afwisseling van de verschillende soorten klachten maken dat ik me altijd uitgedaagd voel en enthousiast over mijn vak blijf.

Zelf probeer ik middels 2 keer per week hardlopen, wekelijks krachtoefeningen en regelmatig klimmen fit en gezond te blijven. Zo houd ik niet alleen volle energie voor mijn werk, maar kan ik ook beter anderen enthousiast maken voor het sporten!”

 

Lees meer over Fysiotherapie bij Sportinstituut Frits van der Werff in Hoorn

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten