Rugstabiliteitstraining

Gerichte training helpt bij rugpijn

Aspecifieke rugklachten zijn met gerichte training te verhelpen.

Door zwakte en onvoldoende samenwerking van de dieper gelegen spieren rondom de wervelkolom ontstaat instabiliteit. Het lichaam reageert daarop met overmatig gespannen rug, nek-, schouder- bil en beenspieren. Met stijfheid en pijn als gevolg.

De training

Tijdens de rugstabiliteitstraining spreken we juist die kleine en dieper gelegen spieren aan. Door specifieke oefeningen verbetert de activatie van het stabiliserend systeem, de coördinatie en daarmee de stabiliteit van de werkvelkolom. Overmatige spierspanning kan en zal dan loslaten met als resultaat: afname van pijn, toename van flexibiliteit en een merkbaar positief verschil in houding en bewegen.

Het programma duurt 10 weken, waarin 2x / week getraind wordt onder leiding van de fysiotherapeut. De training bestaat uit:
• Pilates Reformer training (gebruik van moderne Pilates apparatuur)
• Stabiliserende baltraining
• Functionele oefeningen

Voor wie rugstabiliteitstraining?

De stabiliteitstraining biedt vaak de oplossing voor mensen met nek-, (lage) rugklachten, bekken- en heupklachten. Een individueel advies is belangrijk. Daarom zien we alle deelnemers vooraf voor een individueel intakegesprek.

Vergoeding

Bij een duidelijk indicatie, vastgesteld tijdens de intake, wordt het programma in de meeste gevallen (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten