Jeugdjudoka’s FvdW in de prijzen!

Zaterdag 7 oktober namen 6 jeugdjudokas van Frits van der Werff deel aan het sterk bezette Koegrastoernooi. Onder begeleiding van coach Rick Drijsen mocht Maud Lakeman (A-pupillen / -30kg) als eerste de mat op. Met fanatiek judo wist Maud zich te kwalificeren voor de kruisfinales. Helaas greep ze daarbij net naast een podiumplek.

Vervolgens was het de beurt aan Emma Bronnenberg en Jonne Corbeau (beide B-pupillen / -42kg). Emma was lekker actief aan het judoën in haar poulewedstrijden, maar wist zich net niet te kwalificeren voor de kruisfinales. Jonne lukte het wel om door te dringen tot de kruisfinales en wist uiteindelijk beslag te leggen op de derde prijs (goed gedaan Jonne!)

In de middag was het de beurt aan Anna Bronnenberg (-15jr / -52kg), Hugo van Amstel (-15jr / -50kg) en Viktor Ligthart (-15jr / -46kg). Hugo stond heel goed te judoën, won zijn eerste twee partijen probleemloos en leek af te stevenen op de kruisfinales. Helaas kwam hij in zijn derde poulewedstrijd in een verwurging terecht waarbij hij te laat afklopte. Daardoor raakt Hugo voor een kort moment van de wereld. Gelukkig kwam hij snel weer bij, en konden we opgelucht ademhalen; maar het betekende wel einde toernooi voor Hugo.

Anna had het lastig in haar poule, maar deed het iedere partijen een stukje beter. Helaas geen winstpartij, maar wel in vijf partijen ervaring opgedaan. Viktor nam deel in een hogere gewichtsklasse, maar kwam als winnaar zijn poule door. In de kruisfinale verloor hij via een derde straf in de golden score de eerste partij. Vervolgens revancheerde hij zich met een solide overwinning in het gevecht om de derde prijs, en mocht hij ook een medaille in ontvangst nemen.

Veel dank aan coach Rick die vanaf 8.30 tot 17.00 uur aan de slag geweest is met onze jeugdjudokas. Dat verdient zeker een gouden medaille!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten