Einde jaar: een terugblik op 2021

We kijken terug op een enerverend jaar. Ondanks dat we een groot deel van de eerste helft van 2021 helemaal niet samen konden bewegen. Niet fysiek en live in de zaal, tenminste. Maar online, outdoor, digitaal en later ook weer in de zaal bleven we toch behoorlijk actief met z’n allen.

De wisselende maatregelen vroegen van een ieder veel flexibiliteit. Niet alleen in sportkleding voor de laptop maar zeker ook mentaal. Met ons online lesrooster bewogen we begin dit jaar mee met de steeds maar weer verlengde lockdown, voor en na de avondklok.

Stilzitten is geen optie

In maart knokten we, samen met collega’s in het land, voor ons imago en de publieke opinie met de acties ‘stilzitten is geen optie’ en ‘bewegen is essentieel’. Daarmee hebben we de regionale en landelijke pers goed weten te bereiken. Helaas leidde dat niet direct tot andere inzichten in Den Haag.

Eveneens in maart tuigden we HomeFitness op om zoveel mogelijk mensen ook individueel en op maat te kunnen helpen. Thuis werken aan je gezondheid, als dat op de club niet kan. Persoonlijke begeleiding met trainingsschema’s en adviezen voor in de thuissituatie.

Toen het mogelijk was ging het lesaanbod begin april naar buiten, waar we elkaar in de tent eindelijk weer sportief konden treffen. Wat was het fijn voor alle instructeurs om weer het enthousiasme van een groep sporters te kunnen ontvangen. Half mei mochten de deuren eindelijk weer open en verhuisden alle activiteiten weer naar binnen.

Zorg, bedankt!

In mei, op De Dag van de Verpleging, staken we de zorg een hart onder de riem met de actie ‘Sportscholen bedanken de zorg’ waarbij we speciaal voor de zorgverleners van het Dijklander ziekenhuis een swingende videoboodschap maakte. We zette hen in het zonnetje met een uitnodiging om 4 weken te komen sporten. Na maandenlang intensieve zorg voor anderen te hebben verleend, verdienden zij meer aandacht voor henzelf, voor eigen ontspanning en gezondheid. Gelijktijdig deden we een vurig pleidooi voor samenwerking. Want, de preventieve sportsector dat ondersteunt in een gezonde leefstijl, kan zoveel leed in de ziekenhuizen voorkomen! Covid heeft het belang van een fitte gezondheid heel stevig en dik onderstreept!

Rustige zomer en weer maatregelen in het najaar

De zomer bracht enige rust. Enkele maanden raakte corona naar de achtergrond. Wat een genot was dat! En toen…, stegen de cijfers weer. Met begin november de verplichte invoering van het coronatoegangsbewijs in sportcentra. En eind november de avondlockdown. En nu half december wederom een hele lockdown…

Positieve energie en gezondheid! 

Ondanks de huidige maatregelen richten we onze blik weer vooruit. Sport en een actieve leefstijl blijft nodig. Het sterkt ons in een tijd waarin gezondheid zo ontzettend belangrijk is. Sport levert een essentiële bijdrage aan preventieve gezondheidszorg.  Fitheid en vitaliteit…, voor een leven lang energie, plezier, geluk en ontspanning. Wij kijken er nu al naar uit om je in het nieuw jaar weer te kunnen ontvangen. Op naar een nieuw jaar vol positieve energie en gezondheid!

        

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten