Wedstrijdjudoka’s in de prijzen

De afgelopen weken lieten onze wedstrijdjudoka’s zich van hun beste kant zien. Hieronder een overzicht van de resultaten:

Maud Lakeman, onze jongste wedstrijdjudoka, deed op 5 maart mee aan de afdelingskampioenschappen pupillen A (-27kg). Onder begeleiding van coach Geert Tonkes begon Maud overtuigend en wist ze in een poule van zes kinderen de tweede plek te veroveren. Daarmee mocht ze door naar de kruisfinales. Helaas waren die tegenstanders nog net iets te sterk. Op 12 maart stond Maud al weer op de mat bij het Girls only toernooi bij Hajime in Alkmaar. In een poule van vier wist ze al haar partijen te winnen en mocht ze een dik verdiende gouden medaille in ontvangst nemen. En zondag 2 april was Maud al weer aan de beurt op het 3e ontwikkelingstoernooi. Dit maal in de klasse -30kg: 2 maal winst, 2 maal verlies en 1 maal gelijk.

Anna en Emma Bronneberg kwamen 12 maart in actie in Alkmaar. Voor Anna was het haar allereerste toernooi buiten de club. In de klasse -15jr / -44kg hielt ze dapper stand, maar wist geen partij te winnen. Wel een mooie ervaring. Emma Bronneberg kwam uit bij de meisjes -12jr / -40kg. De eerste drie partijen gingen verloren, en even leek het er op dat ze uit het toernooi zou stappen. Na een korte pauze en een ‘pep talk’ ging ze alsnog de mat op voor haar laatste partij. Die wist ze overtuigend te winnen, en kon ze met een tevreden gevoel naar huis. Emma deed 2 april ook mee aan het 3e ontwikkelingstoernooi. Met 3 maal winst en 1 maal verlies behaalde ze een mooie tweede prijs!


Ook Thomas de Hart wist op 2 april in de klasse 12jr / -30kg een derde prijs te winnen. Voorlopig was dit even het laatste toernooi voor Thomas, maar na de zomer hopen we hem weer in actie te zien in het nieuwe FvdW wedstrijdteam!

Onze jongens in de -15 groep hebben onder leiding van coach Rick Drijsen deelgenomen aan het judotoernooi Groot Houten. Bastiaan de Graaf had het lastig in de klasse -46kg. Na drie verliespartijen wist hij zich goed te herpakken, en sloot hij af met een winstpartij.

Hugo van Amstel (-46kg) verloor zijn eerste wedstrijd, maar was in zijn volgende partijen overtuigend te sterk voor zijn tegenstanders. Hij mocht dan ook een tweede prijs in ontvangst nemen.

Viktor Ligthart (-42kg) trof één sterke tegenstander waarmee hij meer dan 7 minuten op de mat stond voordat hij hem met een golden score wist te verslaan. Zijn overige drie partijen won hij overtuigend en mocht daarom de eerste prijs in ontvangst nemen.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten