Update maatregelen: Kleedkamers (sport) dicht en geen contactsporten boven 18 jaar

In spanning hebben wij gisteravond geluisterd naar de persconferentie waarin het kabinet opnieuw stevige maatregelen afkondigde tegen het coronavirus.

Wij zijn heel blij dat sporten op 1,5 meter afstand in een sportcentrum kan blijven doorgaan. Daarmee onderstreept de overheid het belang van sport en bewegen. Want, een gezond actief leven en regelmatig sporten blijft een heel belangrijk preventief middel tegen de nare en ongrijpbare complicaties van het corona virus.

Toch hebben de nieuwe landelijke maatregelen opnieuw ook voor onze organisatie consequenties. Wat betekent dit voor het sporten bij FVDW Sportinstituut?

 

Contactsporten boven 18 jaar

Aankomende weken kan er geen contactsport beoefend worden door budoka’s boven de 18 jaar. We vinden het belangrijk dat iedereen toch budo-fit blijft. Daarom gaan de budotrainingen wél gewoon door, maar zonder fysiek contact.

Op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar, op de inmiddels bekende cirkels, blijven we werken aan voorwaardelijke fitheidsfactoren, zoals: kracht, uithoudingsvermogen, stabiliteit, snelheid en flexibiliteit. Tijdens de Jiujitsu en Karate lessen krijgen ook stoot en trap technieken de aandacht. De fitnessruimte biedt tevens mogelijkheid om je fitheid op peil te houden gedurende deze periode van maatregelen. De fitnesscoaches helpen je graag met een budo specifiek krachtschema. Kata-training voor de hogere dan graden komt tijdelijk te vervallen.

 

Contactsporten jeugd t/m 17 jaar

De budolessen voor de jeugd (judo, jiujitsu en karate) gaan gelukkig gewoon door. Voor jeugd tot en met 17 jaar geldt de 1.5 meter afstand niet.

De Ouder Kind judolessen gaan ook gewoon door. Ouders judoën hier alleen met hun eigen kind en blijven tijdens de training op ruime afstand van andere senioren.

 

Douches en kleedkamers (sport) gaan dicht

Een van de maatregelen is het sluiten van douches en kleedkamers. Aankomende weken zijn deze dus buiten gebruik. Dit geldt voor de douches en kleedkamers binnen het Sportinstituut. In het zwembad blijven de kleedkamers wél in gebruik. We adviseren iedereen om in sportkleding te komen. Wissel voor het betreden van de zaal je buitenschoenen om met je binnen sportschoenen. Neem je tas en waardevolle spullen mee de zaal in en plaats deze langs de zijkant.

 

Draag een mondkapje binnen ons centrum!

Gelukkig kunnen we samen blijven sporten en dus blijven werken aan weerstand en vitaliteit. De verantwoordelijkheid van ons allemaal om het virus in te dammen is sterk voelbaar. Sportinstituut Frits van der Werff is een openbare gelegenheid. Daarom vragen we alle bezoekers van ons centrum heel dringend om ook bij ons in de wandelgangen een mondkapje te dragen.

Tijdens het sporten hoeft het mondkapje niet op. Een vrije ademhaling is belangrijk tijdens fysieke activiteit. Maar, bij het verlaten van de trainingszaal is het dragen van het mondkapje weer nodig. Hiermee bescherm je jezelf én de mensen om je heen. Alleen als het virus buiten de deur blijft, kunnen onze deuren open blijven en kunnen we blijven sporten met elkaar.

 

Blijf sporten, blijf gezond

We doen er alles aan om overdracht van het virus binnen ons centrum te voorkomen. Het virus is schadelijk voor onze gezondheid. Maar, inactiviteit leidt tot heel veel meer gezondheidsproblemen. Daarom, blijf sporten. Blijf gezond. Fit en vitaal.

 

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten