Mondkapjes en andere aangescherpte maatregelen

We leven in een bijzondere tijd. Uitzonderlijke omstandigheden vragen om uitzonderlijke maatregelen. Het kabinet geeft een dringend advies voor het dragen van een mondkapje in openbare ruimtes. Wij vinden het belangrijk om als centrum, waar gezondheid hoog in het vaandel staat, ook onze verantwoordelijkheid hierin te nemen en dus volgen wij dit advies.

Geldt het advies ook tijdens sporten?

Nee, tijdens het sporten draag je geen mondkapje. Tijdens fysieke inspanning is het dragen van een mondkapje niet nodig en niet wenselijk (naar de richtlijnen van de World Health Organisation, zie afbeelding). Dus, in de groepsleszaal, op de cardio apparatuur of tijdens  krachtoefeningen hoeft geen mondkapje gedragen te worden. Maar, wel weer bij het verlaten van de sportzaal.

Wanneer geldt het advies voor het dragen van een mondkapje dan wel?

Bij alle verplaatsingen binnen het gebouw – wandelgang, kleedkamer en in de Uitkijk – is het advies een mondkapje te dragen. Zittend aan een tafeltje, met voldoende afstand van anderen, kan het mondkapje af.

Wij ontvangen je nog steeds met een glimlach!

In het belang van ieders gezondheid dragen onze medewerkers vanaf heden ook een mondkapje. Tijdens de fitnessbegeleiding en tijdens verplaatsingen in de wandelgangen. Ook al is onze brede glimlach even minder zichtbaar, weet dat ie er nog steeds is!

Overige aangescherpte maatregelen per  29 september

Horeca: helaas voorlopig gesloten

Een van de landelijk aangescherpte maatregelen is dat ook horecagelegenheden in sportcentra dienen te sluiten voor een periode van 3 weken. Tot 20 oktober zal ook onze horeca helaas gesloten zijn.

Jeugd activiteiten: voorlopig zonder publiek

Onze jeugdactiviteiten zullen aankomende drie weken zonder aanwezigheid van toeschouwers zijn. Kom alleen (één ouder/verzorger) je kind brengen en halen en verlaat daarna de accommodatie zo spoedig mogelijk. We snappen dat dit een onvriendelijke maatregel is. Toch vragen we om aankomende 3 weken niet te blijven kijken bij de jeugdlessen. We voorkomen hiermee drukte in de doorgang naar de kleedkamers zodat de 1.5 meter afstand mogelijk blijft. Bij slecht weer is het mogelijk om te wachten in de ‘Uitkijk’, mits er een stoel beschikbaar is.  De horeca is echter gesloten.

Halen en brengen naar de zwemles: wacht tijdens de les buiten de accommodatie

Ook aan de ouders van kinderen die ABC zwemles volgen verzoeken we om de accommodatie direct te verlaten en niet te wachten in een kleedkamer of in de gang. Ook hier geldt de mogelijkheid om bij slecht weer te wachten in de ‘Uitkijk’ in het hoofdgebouw  als er een stoel vrij is. Neem uiterlijk 5 minuten voor het einde van de les weer plaats in de kleedkamer voor de opvang van uw zoon/dochter.

Sauna en stoombad: nog niet  in gebruik

Gezien de toename van het aantal besmettingen hebben wij besloten om deze cabines voorlopig nog niet in gebruik te nemen. De 1,5 meter afstand en de huidige ventilatienorm kunnen wij binnen de sauna- en stoombadcabines niet garanderen. We rekenen op ieders begrip hiervoor.

Kleedkamers: houd het verblijf zo kort mogelijk, kom alvast in sportkleding

Het bezoek aan de kleedkamers willen we zoveel mogelijk spreiden. Daarom hebben lessen in diverse zalen verschillende aanvangstijden. Toch kan op sommige momenten enige drukte ontstaan in de kleedkamers. Om dit zoveel mogelijk te voorkomen verzoeken we iedereen om het verblijf in de kleedkamer zo kort mogelijk te houden. Kom daarom zoveel mogelijk alvast in sportkleding naar de training.

Basis blijft: afstand, hygiëne, ventilatie en de gezondheidscheck

Uiteraard blijven de basismaatregelen het aller belangrijkst. Aandacht voor afstand, hygiëne en de gezondheidscheck betekent ‘aandacht voor elkaar en voor de gezondheid van medesporters’. Alleen dan houden we hopelijk het virus buiten de deur. Alleen dan kunnen we met elkaar blijven sporten.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten