Loes Lelieveld
Oncologie fysiotherapeut in Hoorn

Even voorstellen:

Loes Lelieveld
Oncologie fysiotherapeut in Hoorn

“Vlak na het afronden van de algemene fysiotherapie opleiding kwam ik aanraking met oncologie. Oncologiefysiotherapie stond op dat moment nog in de kinderschoenen. Met een klein clubje mensen was het pionieren. Ik merkte dat ik als fysiotherapeut een verschil kon maken voor de mensen die te maken hebben met kanker. Nu ruim 10 jaar later zijn er veel ontwikkelingen binnen de oncologiefysiotherapie en is er veel onderbouwd vanuit de wetenschap. Het laat echt zijn meerwaarde zien.

Het is fijn om mensen te helpen bij het terugvinden van de kracht, conditie, vertrouwen en balans van en in het lichaam. Ze zijn hierdoor beter in staat om de draad van het leven weer op te pakken. En activiteiten te doen, die voor hen van belang zijn: oppakken van werk, rol in het gezin, hervatten van eigen sport. Dit geldt niet alleen als de behandeling is afgerond en gericht is geweest op genezing, maar ook wanneer iemand nog onder behandeling is en/ of niet meer beter wordt. Er is nog zoveel mogelijk om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dit vraagt maatwerk en kennis. Er is veel mogelijk.

Naast mijn werk als oncologiefysiotherapeut geef ik les aan andere fysiotherapeuten over het werken met de oncologie patiënt, ben ik lid van de Raad van advies van Onconet en geef ik klinische lessen aan studenten van de opleiding fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. De combinatie van het werken als fysiotherapeut en het lesgeven vinden ik een gouden combinatie. Ik zit dicht bij nieuwe ontwikkelingen, die ik gelijk toe kan passen in de praktijk. Dit houdt me fris.”

Lees meer over Oncologie fysiotherapie

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten