Judoka's in de prijzen op Jutterstoernooi Den Helder

Zondag 15 januari kwamen Hugo van Amstel, Bastiaan de Graaf en Viktor Ligthart in actie op het 1e Jutterstoernooi in Den Helder. Met coach Rick Drijsen langs de mat waren de verwachtingen hoog gespannen. Coach Rick nam meteen een voorsprong in coach-klassement.

Wel een podiumplek

Bastiaan en Hugo kwamen beide terecht in een grote samengestelde poule met jongens -15 jr tot 50kg. Bastiaan wist drie keer te winnen en eindigde net naast het podium op de vierde plek. Hugo wist vijf van de zes partijen te winnen. In zijn laatste partij liet hij de winst uit handen glippen waardoor hij net naast het goud greep. Op basis van het aantal judopunten werd Hugo uiteindelijk derde.

4 keer winst

Viktor Ligthart mocht vier keer de mat op en wist drie keer te winnen met ippon. Helaas verloor hij met een yuko de wedstrijd tegen de latere winnaar, een echt sterke tegenstander! Viktor mocht de tweede prijs in ontvangst nemen.

Op naar de wimpelcompetitie

Op 12 februari komen maar liefst zes judoka’s van Frits van der Werff in actie op toernooien. Een nieuwe kans op goud. Maar eerst nog de wimpelcompetitie op 5 februari, voor alle jeugdjodoka’s t/m 12 jaar.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten