Judoka's in actie op de Friese Masters!

Zaterdag 22 april kwamen Bastiaan de Graaf en Viktor Ligthart namens Frits van der Werff in actie op de Friese Masters.

Viktor kwam uit in de klasse -15jr / -42kg. In een sterk bezet deelnemersveld wist hij zijn eerste ronde eenvoudig te winnen met ippon. In de tweede ronde verloor hij helaas met 3 shido’s en was hij aangewezen op de herkansingen. Om in aanmerking te komen voor het brons moest er vier maal achter elkaar gewonnen worden. De eerste partij in de herkansing won Viktor met waza ari; vervolgens won hij twee partijen op ippon. Helaas verloor hij daarna waarmee hij net naast het brons greep.

Bastiaan kwam uit in de klasse -15jr/ -46kg. De eerste partij stond hij meteen tegen een sterke tegenstander die een inzet meteen overnam en ippon scoorde. Daarmee was Bastiaan meteen veroordeeld tot de herkansingen. Het snelle verlies in de eerste partij had hem wel wakker geschut. De volgende partijen ging hij meteen agressief van start en wist hij twee keer op rij te winnen met een houtgreep. Vervolgens trof Bastiaan opnieuw de jongen waar hij de eerste partij van verloren had. Ondanks dat hij beter in de wedstrijd zat verloor hij opnieuw en was het toernooi over.

Op 29 april staat al weer de volgende wedstrijd op het programma. Naast Viktor en Bastiaan doen dan ook Hugo van Amstel en Maud Lakeman mee aan het Bloembollentoernooi!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten