Judoka’s FvdW actief op topjudotoernooi Haarlemmermeer

Zaterdag 16 december kwamen twee judoka’s van Frits van der Werff Sportinstituut in actie op het topjudotoernooi Haarlemmermeer. Met deelnemers uit heel Nederland, Duitsland en België konden onze jongens zich meten met de nationale top.

Viktor Ligthart (-15jr / -46kg) begon in een schema met 42 deelnemers. De eerste ronde was hij vrij. De tweede ronde won hij overtuigend met een ippon door een houtgreep nadat hij eerder al twee wazari’s voorkwam. In de derde rond verloor hij helaas van een gelijkwaardige tegenstander door een overname van zijn tegenstander. In de herkansing verloor Viktor vervolgens ook door een overname nadat hij de eerste twee minuten de partij domineerde en twee keer dichtbij een score zat. Daarmee was het toernooi voor Viktor helaas over.

Hugo van Amstel (-15jr / -50kg) begon in een schema met 32 deelnemers en begon helaas met een verliespartij. Ondanks dat hij de gehele wedstrijd domineerde werd hij vanuit een overname in de laatste seconde geworpen waarbij hij overduidelijk na het eindsignaal op zijn zij belande. Na onderling overleg tussen de scheidsrechters werd de score toch toegekend en was Hugo meteen veroordeeld tot de herkansingen. Daar won hij vervolgens de volgende partij. In zijn derde partij ging het gelijk op, maar liep Hugo tegen een paar strafjes op die hem in de extra tijd opbraken. Een derde straf betekende einde toernooi voor Hugo.

Met een klein beetje geluk hadden zowel Viktor als Hugo een stuk verder in het toernooi kunnen komen. Een mooie doelstelling voor het volgende toernooi!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten