Jeugdteam Frits van der Werff ongeslagen kampioen

Zondag 24 maart stond de slotronde van de West Friese Judocompetitie op het programma. Deze competitie is inmiddels uitgegroeid tot een competitie voor teams uit heel Noord-Holland.

Het jeugdteam van Frits van er Werff kwam in deze slotronde nog in actie tegen de teams van Oyama, Hajime en Hensbroek. Namens Frits van der Werff kwamen de volgende judoka’s in actie: Dylan Jukhoo (-24kg), Daan Kriele (-27kg), Kyan Kieft (-30kg), Thijs Spaargaren (-34kg), Yosca Driehuis (-34kg), Maud Lakeman (-38kg), Mark Brito Liu (-42kg), Jonne Corbeau (-46kg), Emma Bronneberg (-50kg), Mai Sprietsma (-50kg) en Viktor Ligthart (-55kg). Onder leiding van coaches Alex van Rijn en Lisa Dollé wonnen de jongens en meiden van Frits van der Werff alle partijen met grote overmacht. Daarmee werden ze ongeslagen kampioen in de de 3e klasse én promoveerden ze naar de 2e klasse.

Seniorenteam Frits van der Werff eindigt als derde in de hoofdklasse.

Het seniorenteam van Frits van der Werff komt uit in de hoofdklasse van de West Friese Judocompetitie. Bij de slotronde op 24 maart te Beverwijk begon het team als 4e, maar de 3e plaats kon nog worden overgenomen. Door het ontbreken van twee van de zeven gewichten zou dat niet gemakkelijk worden. Namens FvdW kwamen de volgende judoka’s in actie: Viktor Ligthart (-55kg), Geert Tonkes (-73kg), Derk Plooijer (-81kg), Nils de Koff (-90kg) en Tim Pijning (+90kg). De eerste partij tegen Hikari werd overtuigend gewonnen. Tegen het team van Kenamju werd vervolgens nipt verloren. Directe concurrent Amsterdam had haar laatste wedstrijd verrassend verloren van Hikari. Mocht het team van FvdW haar laatste wedstrijd winnen tegen het team van Gietelink, dan kon toch de 3e plaats worden overgenomen. Door een ongelukkig verlies van Derek stond het 3-3 en moest Tim Pijning de allerlaatste en beslissende partij winnen. Tim maakte geen fout en won overtuigend!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten