Jeugdjudoka’s in de prijzen op Omringtoernooi

20 en 21 mei deden vijf judoka’s van Frits van der Werff mee aan het Omringtoernooi in de Goorn. Ook dit jaar was het toernooi sterk bezet. In de categorie -15jr had nagenoeg de gehele top van Noord Holland zich ingeschreven. Onze jongens konden hun borst nat maken.

De spits werd echter afgebeten door onze meiden Maud Lakeman en Emma Bronneberg. Maud (-10jr/-30kg) deed het uitstekend en wist drie van de vier partijen te winnen. Goed voor zilver! Emma had het lastig in een sterke poule met vijf tegenstanders. Helaas verloor ze vier keer, maar kon ze ook een keer winnen. Knap en actief gejudood, maar helaas geen prijs.

Onze jongens in de klasse -15kg kwamen op zondag in actie. Viktor Ligthart (-42kg) had helaas maar drie partijen, maar wel sterke tegenstanders. De eerste partij geen helaas verloren. Vervolgens wist Viktor zich goed te revancheren door twee maal overtuigend te winnen. Goed voor een tweede prijs.

Bastiaan de Graaf en Hugo van Amstel (beide -46kg) kwamen uit in dezelfde poule. Bastiaan had een lastige middag en wist helaas geen partij te winnen. Hugo had na twee maal winst en twee maal verlies nog steeds kans op een derde prijs, maar dan moest de laatste wedstrijd wel gewonnen worden. Helaas verloor hij nipt in een zeer spannende partij.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten