Jeugdjudoka’s FvdW actief op bloembollentoernooi

Zaterdag 29 april kwamen vier jeugdjudoka’s van Frits van der Werf in actie op het sterk bezette bloembollentoernooi.

Maud Lakeman (-10jr / -30kg) mocht al om 9.00 uur de mat op. In een sterke poule wist ze maar liefst 4 van haar 5 partijen te winnen. Goed voor een plek in de kruisfinales. Daarin wist ze uiteindelijk beslag te leggen op de derde plaats. Super gedaan Maud!

‘S middags kwamen de jongens -15 in actie onze begeleiding van coach Rick Drijsen. Bastiaan de Graaf (-46kg) begon wat aarzelend en verloor zijn eerste partij. Vervolgens wist hij twee maal te winnen. In zijn vierde poule-wedstrijd verloor hij helaas ook, waardoor het boembollentoernooi er voor hem klaar was.

Hugo van Amstel (-46kg) stond in een heel zware poule met verschillende jongens die ook uitkwamen op het NK. Helaas verloor hij van onder andere de Nederlands kampioen, maar wist hij wel goed partij te bieden. Van zijn vier partijen wist Hugo er twee te winnen. Geen kruisfinales, maar wel een mooi toernooi gedraaid!

Viktor Ligthart (-42kg) werd na vier maal winst winnaar van zijn poule. Vervolgens won hij ook zijn eerst partij in de kruisfinales. Wel had Viktor veel energie verbruikt (de laatste twee partijen wist hij pas te winnen met een golden score in de extra tijd). Vervolgens verloor hij helaas zijn volgende twee partijen waardoor hij net buiten de prijzen bleef. Wel 7 partijen op de mat gestaan in een sterk veld.

Met dank aan coach Rick voor de goede begeleiding!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten