Hugo, Viktor en Bastiaan actief op DK -15

Districtkampioenschappen – 15 jaar

Zondag 26 februari kwamen Hugo van Amstel, Bastiaan de Graaf en Viktor Ligthart in actie op de Districtkampioenschappen -15jr. Op dit toernooi strijden de beste judoka’s van Noord Holland om zich te kwalificeren voor de Nederlandse Kampioenschappen. Onder leiding van coach Rick Drijssen en trainer Alex van Rijn gingen onze jongens voor een plek bij de eerste vier.

Hugo Van Amstel kwam uit in de categorie -46kg. In zijn eerste partij moest hij in een gelijkopgaande partij helaas opgeven wegens een harde botsing. Ondanks zijn blessure ging Hugo toch de mat op voor een herkansing. Helaas was die tegenstander net iets te sterk en was het toernooi klaar voor Hugo.

Viktor Ligthart kwam uit in de klasse -42kg en begon goed. De eerste ronde was hij vrij geloot en vervolgens won hij zijn eerste partij op waza ari. Daarmee lag de weg open naar een plaats in de halve finale. Maar eerst moest gewonnen worden van Max Stikkelorem. In een gelijk opgaande partij wisten beide judoka’s geen score te maken. In de verlenging kreeg Viktor helaas een Shido. Dikke pech en extra zuur omdat zijn tegenstander vervolgens probleemloos de halve finale won en uiteindelijk 2e werd! Vervolgens verloor Viktor een beetje knullig in de herkansing en was ook voor hem het toernooi voorbij.

Bastiaan de Graaf (-46kg) was in vorm en stond heel actief te judoën. Net als Viktor met een overwinning door twee maal waza ari. Ook in de tweede partij begon Bastiaan goed en kwam voor met een waza ari. Helaas kon hij de voorsprong niet behouden en verloor de partij. In de herkansing verloor hij vervolgens zijn derde partij en was het klaar en over.

Veel dank aan coach Rick en trainer Alex. Hoewel er geen prijzen gewonnen werden blijft Rick onbetwist de leider in het coach-klassement.