Hoog Intensieve Interval Training

Het gebruik van hoog intensieve intervaltraining (HIIT) om het uithoudingsvermogen te vergroten en de duurprestaties van atleten te verbeteren is niet nieuw voor coaches en trainers. Al in 1959 werd intervaltraining beschreven. Tegenwoordig wordt het steeds meer toegepast. Waarom Hoog Intensieve Interval Training (HIIT) ook voor nog ongetrainde sporters een goed idee is.

HIIT is een trainingsvorm waarin korte periodes van inspanning op hoge intensiteit worden afgewisseld met periodes van relatieve rust. Het herhaaldelijk activeren van de fysiologische systemen (o.a. de hart-long functie) die belangrijk zijn voor duurprestaties is daarbij het doel. Tijdens de arbeidsintervallen wordt een hogere intensiteit gehaald dan tijdens de werkelijke uitvoering van de duurprestatie. Door HIIT kan er dus een intensievere trainingsprikkel bewerkstelligd worden dan de prikkel die haalbaar zou zijn tijdens training op een continue intensiteit.

Door de trainingsvorm HIIT toe te passen haal jij in korte tijd groot resultaat. En kun je binnen slechts 4 weken 10-15% in conditie verbeteren.

Ben jij een beginnende sporter en wil je graag je conditie verbeteren? Vraag een van onze fitnesscoaches naar een opbouwschema.

 

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten