Het moeilijkste besluit ooit: we sluiten per 1 mei

We hebben vandaag zaterdag 7 januari aan onze geweldige collega’s en onze fijne klanten medegedeeld dat we een heel moeilijk besluit hebben moeten nemen: per 1 mei stoppen wij namelijk noodgedwongen met Sportinstituut Frits van der Werff. De oplopende energieprijzen, de echo van de coronajaren en de krappe arbeidsmarkt maken voorzetten van ons mooie bedrijf onhaalbaar.

Onze activiteiten draaien nog tot 1 mei door, maar vanaf dat moment kun je helaas geen gebruik meer maken van het sportcentrum, het zwembad en de pilatesstudio. Ook de fysiotherapiepraktijk sluit dan. De budosporten hopen we onder te kunnen brengen in een nog te vormen stichting, daarover meer onderaan dit bericht.

We begrijpen heel goed dat dit nieuws voor velen als een donderslag bij heldere hemel komt. Het is een boodschap waarvan we nooit gedacht hadden die te moeten brengen. Een boodschap die we nooit hadden willen brengen ook. Een enorm moeilijk en vooral ontzettend verdrietig besluit. Niet genomen met het hart maar alleen met het verstand.

Iedereen die onze familie en ons bedrijf kent, zal snappen dat de aanstaande sluiting ons ontzettend zwaar valt. Frits en Jellie begonnen het Sportinstituut in 1969, en we vierden nog niet eens zo lang geleden met al onze leden ons 50-jarig bestaan. Toen, in november 2019, spraken we vol vertrouwen uit er nog eens 50 jaren aan te willen vastplakken. Met Marije aan het roer droomden we ervan om op onze mooie locatie door te groeien en ons te ontwikkelen op het gebied van sport & gezondheid.

De wereld om ons heen is echter behoorlijk veranderd sinds dat mooie jubileumfeest. De coronapandemie, de oorlog in Oekraïne met de energiecrisis als gevolg, niemand had dat toen kunnen voorzien. Liefst 43 weken moesten we dicht blijven tijdens de coronacrisis, haast een volledig jaar waarin ons bedrijf het zonder inkomsten moest doen. En net nu die tegenslag achter ons ligt, worden we geconfronteerd met ongekend hoge energiekosten waardoor er van een verantwoorde bedrijfsvoering niet langer sprake kan zijn. Waardoor we niet langer het bedrijf kunnen zijn dat we willen zijn.

Altijd hebben we geïnvesteerd in onze bijzondere locatie, met veel liefde en zorg voor de monumentale status van de panden. Maar onder de huidige omstandigheden zijn we niet langer in staat om te blijven investeren in duurzaamheid, in de energietransitie en in kwaliteit: de verbreding en verbetering van ons sport- en beweegaanbod.

Natuurlijk voelt stoppen als een verlies, maar we willen vooral positief terugkijken. We zijn namelijk enorm trots dat we in Hoorn een halve eeuw lang voor zoveel mensen een fijne plek konden en mochten zijn. Samen met onze instructeurs, onze andere collega’s en natuurlijk al onze leden vormden we een sportief huis waarin voor iedereen – jong en oud, fit en minder fit – plaats en aandacht was. We koesteren zoveel waardevolle gebeurtenissen en alle bijzondere ontmoetingen met mooie mensen. Daar zijn en blijven we heel erg trots op!

Budostichting

Het is een grote wens van Frits is om alle budo-activiteiten (judo, jiujitsu, karate) onder te brengen in de nog op te richten Budostichting West-Friesland, waardoor deze activiteiten een vervolg kunnen krijgen. Het Sportinstituut is door Frits gestart vanuit een school voor judo en jiujitsu. Voortzetting van de budo-activiteiten in de vorm van een stichting zou de cirkel rondmaken. En voelt als een cadeau terug aan de gemeenschap die ons zoveel gaf. Meer informatie daarover volgt aankomende periode.

Abonnementen

Alle abonnementen stoppen automatisch per 1 mei, daarvoor hoef je geen actie te ondernemen. Al vooruitbetaald abonnementsgeld (jaarabonnementen) zal voor 1 mei worden verrekend en teruggestort.

Afscheid nemen doen we natuurlijk niet van vandaag op morgen en ook niet met dit bericht. Tot 1 mei zijn we gewoon nog actief. We hopen iedereen tot die tijd te mogen blijven ontmoeten in de lessen en in de sportzalen. Toch willen we ook nu al iedereen bedanken voor het grote plezier van het jarenlang samen sporten en het vertrouwen in ons team. Voorlopig staan we gewoon nog voor je klaar!

Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht, schroom dan niet om die aan ons te stellen.

Sportieve  groet

Frits, Jellie en Marije

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten