Goud, zilver en brons voor Judoka’s FvdW

Zondag 19 november kwamen maar liefst acht judoka’s van FvdW in actie op het Open Waterlandse Judotoernooi.

Goud was er voor Maud Lakeman (-10jr /-30kg), die overtuigend al haar partijen won. Zilver was er voor Bastiaan de Graaf (M-15jr/-50kg). Brons was er voor Viktor Ligthart (M-15jr/-46kg).

Emma Bronneberg (V-12jr/-42kg) werd tweede in haar poule en miste daarmee net de kruisfinales. Jonne Corbeau (M-12jr/-42kg) werd eerste in zijn poule, maar verloor helaas in de kruisfinales en miste het brons op een haar na. Luca Boschma (M-15jr/-50kg) en Anna Bronneberg (V-15jr/-52kg) hadden een zware dobber in hun poule. Ondanks hun beperkte ervaring hielden ze zich gaandeweg steeds beter staande in hun partijen.

Hugo van Amstel (M-15jr/-50kg) drong niet door tot de finales, maar maakte onbetwist de ippon van de dag. Zijn tegenstander ging volledig door de lucht en kwam zodanig plat en hard op de mat terecht dat de muren er van trilden.

Coach Rick Drijsen verdient een eervolle vermelding. Met 5 judoka’s gelijktijdig actief op verschillende matten werd er veel van zijn loopvermogen gevraagd. Aan het einde van de middag had hij een marathon in de benen! Dank voor de enthousiaste begeleiding Rick!

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten