Goud en brons voor jeugdjudoka’s FVDW

Zondag 9 april deden vier judoka’s van Frits van der Werff mee aan het Pascal Proper toernooi in Wognum. Coach Geert had er zin in en wist zijn pupillen goed te motiveren.

Maud Lakeman -10jr /-30kg) kwam als eerste op de mat en wist al haar partijen te winnen. De afgelopen weken greep Maud steeds net naast de hoofdprijs, maar deze keer een verdiende eerste plaats.

Jonne Corbeau (-12jr/-38kg) had al weer een tijdje niet op de wedstrijdmat gestaan, maar daar was weinig van te merken. Overtuigend wist ook hij al zijn partijen te winnen en mocht dus ook de eerste prijs in ontvangst nemen. Super gedaan Jonne!

Ook de zussen Bronneberg waren wederom van de partij. Emma kwam uit in de klasse -12jr/-42kg, en dat bleek een pittige poule te zijn. De eerste partijen gingen verloren. Twee verliespartijen door een beslissing van de scheidsrechter. Ondanks de teleurstelling van de nipte verliespartijen wist Emma zichzelf prima te herpakken. Haar laatste partij won ze overtuigend.

Anna Bronnenberg kwam uit in de groep 12jr / -46kg. Hoewel Anna pas later gestart is met wedstrijden en nog niet veel ervaring heeft, wist ze van haar vier partijen toch twee keer te winnen. Dat resulteerde in een verdiende podiumplaats (brons).

Dank aan Geert Tonkes voor de fijne begeleiding van onze jonge judoka’s.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten