Fysiotherapie in Hoorn

Heb je last van sportblessures, lichamelijke klachten of  heb je aan behoefte aan meer lichamelijke sturing? Fysiotherapie helpt. Binnen sportinstituut Frits van der Werff kennen we vakkundige fysiotherapeuten die je van jouw klachten af willen helpen.

Even voorstellen:

Derek Plooijer

Derek Plooijer- fysiotherapeut in Hoorn

Over Derek:

Ik ben fysiotherapeut bij Sportinstituut Frits van der Werff in Hoorn. Ik hou me gedeeltelijke bezig met Heliomare en verzorg individuele programma’s voor mensen met uiteenlopende klachten.

Sinds mei 2016 ben ik fysiotherapeut binnen het Sportinstituut, maar werkte al sinds 2007 als sportinstructeur. Ook heb ik in het verleden judo gegeven en verzorgde ik groepslessen, maar heb uiteindelijk de stap gezet om fysiotherapeut te worden. Na mijn sportopleiding aan de CIOS in Haarlem, heb ik de opleiding tot Fysiotherapeut afgerond aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik wilde meer diepgang bereiken en inzichten in het menselijk lichaam vinden. Het proces waarmee je mensen kunt begeleiden in het herstel na blessures, zowel op lichamelijk als op emotioneel gebied, is voor mij gigantisch uitdagend.

Voor mij is iedere werkdag anders. Zowel in mijn planning, als in de mensen die ik zie. Iedere dag moet je opnieuw inspringen op nieuwe situaties.

Mijn visie voor de fysiotherapie is dat je iemand optimaal inzicht geeft in wat mogelijk is bij het herstel, dat je iemand optimaal probeert te begeleiden en tot de grens probeert uit te dagen om zo tot optimaal herstel te komen.

Loes Lelieveld- Oncologiefysiotherapeut in Hoorn

Vlak na het afronden van de algemene fysiotherapie opleiding kwam ik aanraking met oncologie. Oncologiefysiotherapie stond op dat moment nog in de kinderschoenen. Met een klein clubje mensen was het pionieren. Ik merkte dat ik als fysiotherapeut een verschil kon maken voor de mensen die te maken hebben met kanker. Nu ruim 10 jaar later zijn er veel ontwikkelingen binnen de oncologiefysiotherapie en is er veel onderbouwd vanuit de wetenschap. Het laat echt zijn meerwaarde zien.

Het is fijn om mensen te helpen bij het terugvinden van de kracht, conditie, vertrouwen en balans van en in het lichaam. Ze zijn hierdoor beter in staat om de draad van het leven weer op te pakken. En activiteiten te doen, die voor hen van belang zijn: oppakken van werk, rol in het gezin, hervatten van eigen sport. Dit geldt niet alleen als de behandeling is afgerond en gericht is geweest op genezing, maar ook wanneer iemand nog onder behandeling is en/ of niet meer beter wordt. Er is nog zoveel mogelijk om de kwaliteit van het leven te verbeteren. Dit vraagt maatwerk en kennis. Er is veel mogelijk.

Naast mijn werk als oncologiefysiotherapeut geef ik les aan andere fysiotherapeuten over het werken met de oncologie patiënt, ben ik lid van de Raad van advies van Onconet en geef ik klinische lessen aan studenten van de opleiding fysiotherapie van de Hogeschool van Amsterdam. De combinatie van het werken als fysiotherapeut en het lesgeven vinden ik een gouden combinatie. Ik zit dicht bij nieuwe ontwikkelingen, die ik gelijk toe kan passen in de praktijk. Dit houdt me fris.

 

Nick Velzeboer- fysiotherapeut in Hoorn

Over Nick:

“Van jongs af aan was ik altijd in beweging en droomde ik ervan om profvoetballer te worden. Dit ging later over in wens om tennistrainer te worden. Tijdens de CIOS-sport opleiding kwam ik tot de ontdekking dat fysiotherapie mijn vak moest worden. Een persoonlijk plan en persoonlijke begeleiding om iemand verder te helpen trok mij aan.

De keuze voor de opleiding fysiotherapie was toen gemaakt en blijkt een goede keuze te zijn geweest.

Inmiddels heb ik 7 jaar mijn diploma als algemeen fysiotherapeut en heb ik mij kunnen ontwikkelen. Graag kijk ik naar het bewegend functioneren van een lichaam en probeer graag met een actieve aanpak de zwakke punten te versterken zodat het sporten en dagelijks leven weer plezier en mogelijkheden geeft. Ik haal namelijk zelf veel plezier uit bewegen en kan met bewegen/sporten mijn hoofd leegmaken.

Als algemeen-fysiotherapeut zie ik veel verschillende klachten. Van een lokaal pijntje tot aan chronische ziektebeelden, sporters met blessures en revalidatie trajecten ná operatie of trauma. Variërende trajecten verschillende die allen interessante aspecten met zich mee brengen in de omgang en binding met de klant.

Om problemen van het bewegingsapparaat weg te nemen kan ik Dry-Needling inzetten en maak ik ook gebruik van Redcord-Neurac training naast huidige oefentherapie en training.”

 

Julie Bruggeman

Julie Bruggeman- Pilatesinstructeur in Hoorn

Over Julie:

Ik ben een gecertificeerde Pilates instructeur en ik geef les in de studio van Frits van der Werff. Dit doe ik al 15 jaar.

Ieder lichaam is anders, en daarom is bij niemand Pilates hetzelfde. Met Pilates verbeter je de houding, de ademhaling en de functionele werking van het lichaam. Mensen zijn door Pilates beter in staat om in huis bepaalde handelingen te verrichten, zoals draaien en dingen pakken. Daarnaast is Pilates een goede fundering voor andere sporten, zoals tennis, hardlopen en voetballen. Door de houding te verbeteren verbeter je jouw lichamelijke prestaties en verminder je de pijn.

Ik kan Pilates aan iedereen aanraden. Pilates heeft verschillende principes, zoals de ademhaling, het ritme, de focus en de concentratie. De verschillende principes komen bij elkaar in een oefening. Het is écht precisiewerk.

Het werken binnen Frits van der Werff is heerlijk. We bieden onderling een hoop hulp aan elkaar en zorgen er samen voor dat onze leden een stap in de juiste richting zetten. Daarnaast is de sfeer heel goed met veel teamwork.

 

Actief en doelgericht werken aan een duurzaam herstel

Het team van Frits van der Werff Paramedisch bestaat uit jonge, enthousiaste en ervaren therapeuten. Samen werken wij aan een doelgericht en duurzaam herstel.

Fysiotherapie: Onze visie is sterk functioneel en oefentherapeutisch georiënteerd. Gericht op de begeleiding van leefstijlveranderingen die leiden tot het behoud van een actievere leefwijze, waarin men zich bewust is van de eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van gezondheid. De therapeuten werken onderling veel samen, maken gebruik van elkaars expertise, zodat je de optimale begeleiding mag en kan verwachten.

 

Faciliteiten

Onze praktijk is gevestigd bij Sportinstituut Frits van der Werff. Naast onze eigen moderne praktijkruimte maken we veelvuldig gebruik van het zwembad, de Pilatesstudio en/of de fitnessruimten van het sportinstituut. Dit biedt onze ruime mogelijkheden in de begeleiding naar een actieve leefwijze en naar langdurig herstel.

 

Directe toegankelijkheid

Fysiotherapie is tegenwoordig direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijzing van de arts bij ons terecht kunt. Zo kun je  sneller met het herstel aan de slag gaan.

 

Fysiotherapie

Dé specialisten in bewegen. Onze therapeuten begeleiden zowel individueel als in groepsverband. Ook begeleiden wij diverse beweegprogramma´s voor specifieke doelgroepen.

 

Hydrotherapie

In onze verwarmde (32 graden) zwembad is het fantastisch revalideren bij zeer veel uiteenlopende klachten. De opwaartse druk van het water maakt het lichaam lichter, waardoor de belasting op de gewrichten minimaliseert en bewegen een stuk makkelijker wordt.

De warme temperatuur van het water en het zachte klimaat van het zwembad (veroorzaakt door een modern waterzuiveringssysteem genaamd zoutelektrolyse), zorgen tevens voor een prettige omgeving waarin het goed toeven is. Door de zoutelektrolyse heb je geen last van chloorlucht in het bad. Hierdoor ervaar je nauwelijks/geen irritatie van de huid, ogen en/of luchtwegen.

 

Pilatesstudio

Tijdens de therapeutische begeleiding wordt ook regelmatig geoefend in de Pilatesstudio. In onze moderne Pilatesstudio maak je gebruik van Pilatesapparatuur die het lichaam ondersteunen waar nodig en gelijktijdig uitdagen. Pilatesoefeningen maken het lichaam sterk van binnenuit. De stabiliteit neemt toe, waardoor overbelastingsklachten verminderen. Je leert jouw lichaam beter voelen en aansturen, dit heet lichaamsbewustwording. Hierdoor verbetert de coördinatie, waardoor je efficiënter gaat bewegen.

Blijf niet lopen met je klachten!

Onze fysiotherapeuten willen je helpen. Vul onderstaande gegevens in zodat ze een afspraak met je kunnen maken!


Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten