Fris Healthy Food bij de Kick-Off van onze sportieve zomer.

Zondag bij de Kick-off van onze buiten trainingen zal Lisa de Wit van ‘Fris Healthy Food’, speciaal voor onze sporters, langskomen met heerlijke sapjes. Haar concept sprak ons zo erg aan, dat we deze jonge ondernemer tijdens onze kick-off, een podium wilde bieden. Lees hieronder wie Lisa de Wit is en wat haar missie is.

 

Eindelijk een (h)eerlijke en gezonde maaltijd bij jou thuisbezorgd in Hoorn en omgeving.

Na een wereldreis van een jaar ben ik op het idee gekomen om een saladebar te starten. In het buitenland zag ik talloze hippe zaken die gezond eten op een lekkere, en vooral kleurrijke manier presenteerden. Toen besefte ik dat we dit missen in West-Friesland. En daarom ben ik gestart met Fris, een saladebar met gezonde gerechten vol vitamines, mineralen, proteïnen en vooral veel wereldse smaken.

Ik ben al jaren bezig met gezonde voeding en ben behoorlijk geïnteresseerd geraakt in wat voeding met je kan doen. Belangrijk vind ik dat we zo onbewerkt mogelijk eten, met veel groenten en meer producten op plantaardige basis. In onze omgeving is weinig te vinden wat aan deze standaard voldoet. Groenten, fruit en noten zijn essentieel voor wie gezond wil eten. Toen kwam ik al snel uit op salades, smoothies en gezonde taartjes. De gerechten en smaken zijn gebaseerd op smaken uit onder andere het Midden-Oosten, Zuid-Amerika en Azië. Voor de recepten heb ik een diëtiste ingeschakeld.

Mijn missie met Fris is om mensen meer bewuste en gezondere keuzes te laten maken. Nu is het in deze bijzondere tijd des te belangrijker om te werken aan een sterk immuunsysteem.

Het merendeel van de ingrediënten die wij gebruiken voor onze gerechten worden lokaal ingekocht. Lokaal is eerlijk en beter voor het milieu. Daarnaast zijn alle disposables die wij gebruiken gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal, zo helpen wij ook de natuur een handje.

Op dit moment bezorgen wij 6 dagen per week van dinsdag t/m zondag van 16:30 – 21:00 uur salades, wraps, sapjes, smoothies en gezonde taartjes in Hoorn en omgeving. Bestellen kan via onze website: www.frishealthyfood.nl.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten