Fit4Life, een leven lang fit!

Diëten die niet goed werken, veel dagelijkse verleidingen én ons zittende kantoor bestaan. Daardoor is het best lastig om gezond te leven. En zijn we wellicht een beetje vergeten wat gezondheid is. Tot nu!

Fit4Life is een uniek en wetenschappelijk onderbouwd leefstijlprogramma. Een jaartraject in de sportschool dat zet je lichaam weer gezond ‘AAN’. Door de begeleiding van een fysiotherapeut, de Fit4Life trainers en coaches leer je wat gezondheid voor jou betekent en hoe je dat in haalbare stappen kan bereiken. Maak van fit zijn je nieuwe gewoonte!

Fit4Life – Een leven lang fit!

In mei starten we een nieuw leefstijlprogramma. Fit4Life is een allesomvattend en doeltreffend programma. Gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen ‘Fit4Surgery’, waarbij mensen voorafgaand aan een geplande operatie vier weken intensief begeleidt worden op meerdere leefstijldomeinen. Dit bewezen programma zou voor heel Nederland beschikbaar moeten zijn, zo vindt Stefan van Rooijen, arts en onderzoeker van Fit4Surgery. Daarom is er nu Fit4Life.

Jaarprogramma voor blijvende veranderingen

Blijvende verandering van leefstijlgewoonten vraagt natuurlijk meer dan slechts 4 weken inspanning. Fit4Life is dan ook een jaarprogramma dat bestaat uit fysieke training, coaching en educatie. 12 themabijeenkomsten verspreid over het jaar, plus coaching via de Fit4Life app, geven inzicht in alle factoren die van belang zijn voor een duurzame gedragsverandering en dus een ‘leven lang fit’. Alle leefstijlthema’s worden behandeld, zoals ‘Gezondheid, Gedrag, Voeding, Bewegen, Intoxicaties en Mentaal’.

Begeleiding, meting en monitoring

Het programma wordt begeleid door paramedici, Fit4Life trainers en -coaches en is opgezet door een huisarts. In samenwerking met huisarts Stefan van Rooijen, Chronisch Zorgnet en de VES (Vereniging Exclusieve Sportcentra) starten wij in de maand mei 1 van de 12 pilotprogramma’s die voor de zomer verspreid over het land van start gaan.

De begeleiding start de eerste maand intensief met 3x/week een groepstraining. Gedurende het jaar bouwt de frequentie van groepstrainingen geleidelijk af naar 1x in de maand en volgen deelnemers zelfstandig fitnesstraining of groepslessen naar keuze, en is er wekelijks contact met de Fit4Life trainer en/of coach. Op 4 momenten in het jaar meten we voortgang van fitheid.

Wil jij van fit zijn je nieuwe gewoonte maken?

Stop met diëten, leer om te gaan met verleidingen, maak beweging en ontspanning onderdeel van je dagelijkse leven. Genieten van het leven is het doel, gedoseerd en wat bij jou past. Samen met Fit4Life maak je fit zijn je nieuwe gewoonte. We helpen je daar graag bij!

Meer informatie

Fit4Life is een uniek en allesomvattend leefstijlprogramma, voor blijvende fitheid en energie. Wil je mee weten? Lees hier meer over het programma. En neem contact met ons op voor meer informatie, de start en aanmelding van het programma.

Twaalf sport- en preventiecentra in het land starten binnenkort met pilot programma’s. Bij ons start het programma medio mei 2022.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten