Corona maatregelen vanaf 5 november

Na de persconferentie waren er nog erg veel vragen. De verwarring was er vooral op het gebied van groepslessen. Inmiddels weten we meer. Hierbij een overzicht van de consequenties van de maatregelen voor onze activiteiten. En vervolgens een overzicht van alternatieve online trainingen en diensten, waarmee we jou aankomende weken blijven motiveren.

Consequentie van de maatregelen

Jeugd t/m 17 jaar

De jeugdactiviteiten binnen het Sportinstituut voor jeugd t/m 17 jaar gaan gewoon door. Dit zijn de activiteiten: tuimelen, jeugdjudo, zelfverdediging/jitsu, karate en FunX Kids/Teens. Het Ouder Kind judo kan helaas niet doorgaan.

Individueel vrij trainen Fitness

Individueel sporten op 1,5 meter afstand van elkaar is toegestaan. Fitnesstraining blijft dus mogelijk. Maximaal 30 personen kunnen gelijktijdig komen sporten in de fitnessruimte.

Om de capaciteit optimaal te benutten, en zoveel mogelijk mensen trainingsgelegenheid te bieden, zal ook de serre ruimte (zaal 5) aankomende weken beschikbaar zijn voor ‘vrij trainen fitness’.  Op de momenten dat daar geen revalidatie- of jeugdtrainingen gegeven worden kun je ook in deze zaal je trainingsmoment reserveren. Ook deze zaal biedt vele mogelijkheden voor cardio-, kracht- en functionele training.

Groepslessen Sportinstituut

Helaas kunnen we aankomende twee weken niet met elkaar sporten in een van de vele groepslessen. Om wel de fitheid op peil te houden nodigen wij je heel graag uit in een van de online trainingen: On-demand of nieuw…; ‘Live’ in contact met een van onze instructeurs. Onder het kopje ‘Online trainingen’ lees je er alles over.

Zwembad

  • Aqua doelgroep activiteiten. Helaas moeten we het zwembad 2 weken sluiten voor alle activiteiten voor volwassenen. Deelnemers uit de Aqua groepslessen en het banenzwemmen nodigen we uit om deel te nemen aan de online trainingen die je gemakkelijk vanuit huis kan doen. Zie ‘online trainingen’ verder in deze mail.
  • ABC zwemlessen helaas mogen ook de abc-zwemlessen niet doorgaan tijdens de sluiting van 2 weken.

FysioFit oefengroepen

De deelnemers aan de FysioFit oefengroepen (in het water of in de fitnesszaal) worden voor spoedig benaderd door de fysiotherapeut voor een passend thuis oefenschema. Tevens zijn zij vrij om via de reserveringsapp een vrije fitness training te reserveren.

Pilatesstudio groepen

Helaas kunnen ook de trainingen in de pilatesstudio geen doorgang vinden, aankomende 2 weken. In overleg met instructeur Julie gaan we kijken in welke vorm we de studiotraining in alternatieve vorm en online bij je thuis kunnen aanbieden. Specifieke informatie volgt uiterlijk vrijdag naar alle sporters van de Pilatesstudio.

Online trainingen en ondersteuning op afstand

  • On-demand trainingen in de FVDW app: We zijn erg blij om je te kunnen verwelkomen in onze on-demand trainingen. Deze kun je vinden in de FVDW app, onder het kopje ‘trainingen’. Het aanbod van online trainingen zal aankomende periode wekelijks worden uitgebreid. We informeren je daarover via de blog in de app en via social media.
  • NIEUW! Live online lesrooster: Gelijktijdig werken we ook aan een live online lesrooster. Via de app reserveer je je deelname voor een van de live lessen. Via de mail ontvang je een ½ uur voor aanvang van de les de link voor deelname. En klaar ben je voor een heerlijke workout, live in verbinding met de instructeur.

We doen ons uiterste best om zaterdagochtend de eerste lessen ‘live’ bij jou in de woonkamer te kunnen bieden. Zodra je je hiervoor kan aanmelden informeren we je via de mail, via het blog in de app en via social media. Houd ons dus in de gaten.

Contact en advies op maat

  • Telefonisch ‘Fitheidsspreekuur’: Liever even telefonisch contact? Voor vragen, tips en adviezen op het gebied van bewegen, training en leefstijl zijn de fitnesscoaches bereikbaar op de volgende tijden: maandag t/m zaterdag tussen 10.00-12.00 uur.
  • Oefenschema’s op maat voor in de thuissituatie: Oefeningen in beeld kunnen helpen als stok achter de deur. Wil je graag een oefenschema ontvangen met oefeningen die je thuis kan doen en afgestemd op jouw persoonlijke situatie? Bel dan naar het telefonisch fitheidsspreekuur op bovengenoemde tijden of mail naar info@fritsvanderwerff.nl.
  • Fysiotherapie: Fysiotherapeutische zorg blijven we verlenen. Blijf dus niet zitten met klachten, maar kom ermee. We helpen je graag! Een afspraak (fysiek of online consult) kun je telefonisch maken tussen 9.00 en 17.00 uur (maandag t/m vrijdag). Of stel je vraag per mail naar paramedisch@fritsvanderwerff.nl. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.
  • Fysiotherapeutisch (telefonisch)spreekuur: Last van pijn of ongemak en twijfel je of fysiotherapie iets voor je kan betekenen? Of heb je een vraag om advies? Maak dan een gratis en vrijblijvende advies-afspraak van 15 minuten tijdens het spreekuur in de praktijk op dinsdag avond tussen 18.30 en 19.30 uur.

We gaan er alles aan doen om een optimaal aanbod te blijven bieden, maar hopen ook op begrip voor de dingen die nu helaas even niet meer mogen. Laten we hopen dat twee weken van stevige maatregelen het virus flink terug zal dringen en we daarna weer samen in de groeplessen en het zwembad kunnen sporten.

We hopen je gauw te zien in de fitness of bij een van de ‘live’ lessen. Volg onze aankondigingen over de live trainingen en het on-demand aanbod via het blog in de app, de mail en op social media.

Blijf gezond en tot gauw!

 

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten