Comfortabel fris en koel sporten tijdens de warme zomer

Feel the Summerbreeze

De keuze voor de investering in grote Fans komt voort uit het belang van sporten in een gezond klimaat. In de zomer brengen ventilatoren een verkoelende bries over een groot oppervlakte waardoor de temperatuur daalt. Ons lichaam raakt warmte kwijt door verdamping van zweetdruppels. Bij warm weer zorgt de verkoelende bries van de ventilatoren voor meer luchtverplaatsing, waardoor de verdamping beter kan plaatsvinden. Het lichaam raakt zijn warmte daardoor beter kwijt.
In de winter brengen de ventilatoren juist de warme lucht naar beneden. Zonder luchtcirculatie stijgt warme lucht namelijk op en blijft het onder het plafond hangen, terwijl de koude lucht aan de grond blijft. De ventilatoren circuleren de warmte en drukken het ook weer naar beneden.

Licht, lucht en ruimte

Kernwoorden bij de bouw en renovatie van ons Sportinstituut zijn ‘Licht, Lucht en Ruimte’. Ook in onze keuzes t.a.v. de klimaatbeheersing staan deze kernwoorden centraal. Contact met de buitenlucht is belangrijk, ook als je binnen sport. Juist in de warme zomermaanden willen we de ramen lekker open kunnen zetten. Dat kan door de verkoelende werking van de fans in de sportzalen.

Naast circulatie van lucht is ventilatie van groot belang. Op het dak van het Sportinstituut staan meerdere luchtbehandelingskasten met filtersystemen, die staan in verbinding met de sportzalen. Zij zorgen voor continue aanvoer en afvoer van lucht. Samen met de Fans zorgt dat voor continue verversing en circulatie van lucht, afvoer van vochtige lucht en dus verlaging van de luchtvochtigheid. Een gezond en comfortabel sportklimaat, voor optimaal sportplezier en -prestaties.

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten