Rugstabiliteitstherapie

Rugstabiliteitstherapie is een actief programma waarin we de kleine en dieper gelegen spiergroepen rondom de wervelkolom aan aanspreken. Door specifieke oefeningen verbeteren we de coördinatie en het uithoudingsvermogen van de diepe rugspieren en daarmee de stabiliteit van de wervelkolom.

Marije van der Werff, fysiotherapeut over Rugstabiliteitstherapie: ´Mensen ervaren dat ze sterker worden en dat bewegen weer prettig en leuk wordt. We zien nog veel oud0delnemers die het na het programma zijn blijven sporten.  Het is fanatisch om te zien dat mensen die eens stijf en houterig bewogen door pijn, nu weer een gezond en actief leven leiden´

Voor wie is de Rugstabiliteitstherapie geschikt?

Vrijwel iedereen met (lage) rugklachten kan deelnemen aan de Rugstabiliteitstherapie. Een individueel advies is belangrijk. Daarom zien we alle deelnemers vooraf voor een intakegesprek en lichamelijk onderzoek.

De Kracht van Rugstabiliteit

De romp vormt de basis van het lichaam. De hele dag door draagt de romp klachten over van armen en benen naar buiten. Bij iedere trek-, duw-, en/of til-beweging dient de romp krachtig en stabiel te zijn. Zonder een sterke romp zijn veel dagelijkse activiteiten te belastend. Voldoende rompstabiliteit voorkomt klachten als gevolg van overbelasting.

Baltraining

Een belangrijk onderdeel van de Rugstabilitetitstherapie is de baltraining. Een diversiteit aan oefeningen, in verschillende uitgangshoudingen op de grote bal, zorgen voor ontspanning en verbetering van balans, coördinatie en stabiliteit.

Het programma

Duur: 12 weken
Frequentie: 2 maal per week, groepsbehandeling fysiotherapie (60 minuten)
Inhoud van het programma:

  • Stabiliserende oefentherapie met gebruik van de grote bal en Pilatesapparatuur
  • Mobiliserende oefeningen voor een flexibelere wervelkolom
  • Spierversterkende oefentherapie gericht op rug-, buik- en beenspieren
  • Actieve ontspanning van de grote spiergroepen

Vergoedingen

Kosten van het prgramma worden (deels) vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over kosten en vergoedingen neem contact op met de praktijk. Een va onze therapeuten informeert u dan graag over de mogelijkheden.

 

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten