Oncologische Fysiotherapie Herstel en Balans

Oncologische FysiotherapieDe gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen ingrijpen zijn. Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen. Dit kan het dagelijks functioneren zoals werken, sporten of het doen van de boodschappen flink beperken.

Oncologische Fysiotherapie:Voor (ex) kankerpatiënten is er oncologische revalidatie:  samen met de speciaal daarvoor opgeleide oncologiefysiotherapeut werken aan de verbetering van de belastbaarheid.

 

Fit tijdens de medische behandeling

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat training, ook bij chemotherapie, het uithoudingsvermogen verbetert en verval van spierkracht vermindert. Daardoor krijgen negatieve bijwerkingen zoals vermoeidheid minder kans. Hierdoor is het dus zinvol om tijdens medische behandelingen van kanker aan de fitheid te werken. Omdat dit gedoseerd en verantwoord moet gebeuren maakt de oncologiefysiotherapeut samen met jou een trainingsprogramma op basis van uw lichamelijke conditie en behandelfase.

 

Vergoedingen

Deelname aan Herstel & Balans of andere vormen van oncologische revalidatie kan worden vergoed door de zorgverzekeraar. Wij adviseren  dit zelf na te vragen bij de zorgverzekeraar of bij problemen contact met ons op te nemen.

 

Fit worden in de herstelfase

Na de operatie, chemotherapie of bestralingen kampen veel mensen met restklachten zoals lichamelijk ongemak of een gebrek aan energie. In deze periode kan ook de geestelijke verwerking extra belasting geven. Het succesvolle groepsprogramma Herstel & Balans of een individueel programma kunnen u in deze fase lichamelijk en geestelijk ondersteunen.

 

Fit wanneer genezen niet meer mogelijk is

In de palliatieve fase, wanneer genezen niet meer mogelijk is, is kwaliteit van leven van groot belang. Een persoonlijk revalidatieprogramma helpt in deze fase om klachten te voorkomen of te verminderen, zodat je je zo goed mogelijk voelt en zo lang mogelijk kunt blijven doen wat voor jou belangrijk is.

 

Stress en ontspanning

Ontspanningsoefeningen op maat kunnen u enorm helpen om de spanning en angst die de ziekte met zich meebrengen te verlichten. Indien nodig werken we samen met maatschappelijk werk en/of een psycholoog.

 

Oncologische revalidatie

De oncologiefysiotherapeut stelt samen met jou een persoonlijk programma op, afgestemd op de vorm van kanker, de fase van de ziekte, de behandelingen die je krijgt of heeft gehad en de eventuele hulpvragen.

 

Herstel & Balans

Herstel & Balans is een succesvol revalidatieprogramma voor mensen die behandelingen van kanker achter de rug hebben. Het is een groepsprogramma waarin gewerkt wordt aan lichamelijk, mentaal en sociaal herstel. Het helpt  om de draad van het leven weer op te pakken. Wij zijn licentiehouder in de stichting Herstel & Balans. Dit is gericht op de beste kwaliteit, deskundigheid en beschikbaarheid van oncologische revalidatie in Nederland

 

Twaalf weken

Twaalf weken werk je op  eigen niveau twee keer per week aan de conditie met fitnesstraining, groepssport en zwemmen. Tijdens de psycho-educatieve begeleiding, een serie bijeenkomsten, worden diverse thema´s behandeld gerelateerd aan de ziekte kanker. Kijk voor meer informatie op www.herstelenbalans.nl of bel (0229) 217 364.

 

Kan ocologische fysiotherapie iets voor jou betekenen? Neem gerust contact met ons op of maak een afspraak met een van onze therapeuten
Bel (0229) 217 364 of emailparamedisch@fritsvanderwerff.nl

 

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten