Body Shape

Een beter figuur door low impact

Low impact, maar zeker inspannend

Zin om te werken aan een beter figuur in een inspannende maar toch rustige workout? Dan is Body Shape de activiteit om te gaan volgen. Het is immers een zogenaamde low impact fitnesstraining op muziek die vooral gericht is op het verhogen van de basisspierspanning. Als belangrijkste doel heeft Body Shape dan ook figuurcorrectie.

Wat is low impact?

Low impact wil zeggen dat de training vooral uit grondoefeningen bestaat en niet uit conditionele springvormen. Low impact betekent echter niet dat er weinig resultaat wordt geboekt. De oefeningen zijn spierversterkend en als training wel degelijk intensief. Een les duurt 45 minuten.

Body Shape; buik, billen, benen en rug

Door specifieke oefeningen wordt de basisspanning in de spieren vergroot, wat een positief effect heeft op uw houding en figuur. Rek- en ontspanningsoefeningen maken de spieren daarnaast soepel, sterk en ze bevorderen bovendien de lenigheid.

Ook geschikt bij fysieke beperkingen

Bij Body Shape worden bewegingen zeer gecontroleerd uitgevoerd waarbij de instructeur op de uitvoering en in het bijzonder op uw houding let. Dit maakt Body Shape zeer geschikt voor mensen met klachten en beperkingen aan bijvoorbeeld de rug of de knie. En ook voor mensen met overgewicht of voor senioren is het een uitdagende en goed passende activiteit.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten