Neurogroep

Fysieke training bij hersenletsel

Functioneel oefenen

De neurogroep is een groepstraining voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Patiënten met NAH kunnen problemen ervaren op uiteenlopend terrein waardoor het dagelijks functioneren soms ernstig wordt beïnvloed.
We trainen zo functioneel mogelijk. Dat wil zeggen dat we vaardigheden en handelingen oefenen die veel voorkomen in het dagelijks leven. Denk daarbij aan houdingswisselingen (transfers) zoals opkomen van lig naar zit en van zit naar stand. Opstaan van de grond (bijvoorbeeld nadat iemand gevallen is), het op en afstappen van een stoeprand of traptrede. Ook de aansturing van de hand en het been wordt getraind in zoveel mogelijk functionele situaties. Voor al deze vaardigheden is voldoende balans, stabiliteit, mobiliteit, kracht en coördinatie nodig. Deze aspecten krijgen dan ook volop aandacht binnen de oefen- en spelvormen in de neurogroep.

Delen van ervaringen

Naast uitdaging biedt de groep plezier en gezelligheid en nodigt uit tot sociaal contact tussen de deelnemers. Lotgenoten contact biedt de gelegenheid tot het delen van gezamenlijke problemen en het uitwisselen van ervaringen.

Trainingstijd en meer informatie

De neurogroep wordt gegeven op woensdagmiddag van 14.00-14.45 uur in de oefenzaal van het Paramedisch Centrum. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze fysiotherapeuten voor een individueel intakegesprek.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten