Herstel de Balans

(voorheen: Herstel & Balans)

Uniek programma geeft steuntje in de rug

Dankzij betere behandelingen hebben mensen met kanker tegenwoordig een grotere kans op herstel en genezing. Kanker blijft echter een ingrijpende ziekte. De gevolgen van de ziekte en behandelingen kunnen uw dagelijks functioneren aanzienlijk beperken. Veelgehoorde klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, conditievermindering en emotionele instabiliteit.

Speciaal voor deze mensen wordt in Hoorn al vanaf april 2001 een groepsprogramma gegeven bij Sportinstituut Frits van der Werff. Herstel de Balans is een combinatie van lichaamstraining en psychosociale begeleiding. Het programma is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk herstel.

Een uniek programma. En net dát steuntje in de rug waarvan de ex-deelnemers zeggen dat ze dat juist zo hard nodig hebben. Om ‘meer energie te krijgen’, ‘weer in de toekomst te durven kijken’, ‘een betere conditie te hebben’ en zoals iemand eens zei ‘het gevoel er niet alleen voor te staan’.

Voor wie is Herstel de Balans?

Heeft u klachten na kanker, zoals vermoeidheid, verminderde conditie of emotionele instabiliteit? Merkt u dat het hervatten van activiteiten nog helemaal niet zo gemakkelijk gaat? Heeft u de medische behandeling voor het grootste deel afgerond en is de kans op herstel aannemelijk? Dan is Herstel de Balans waarschijnlijk een heel geschikte programma voor u. Tijdens een individuele intake beoordelen we of deelname aan dit groepsprogramma voor u de juiste weg is, of mogelijk een individueel begeleidingstraject bij de oncologiefysiotherapeut.

Meer informatie over Herstel de Balans

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Marije van der Werff, oncologiefysiotherapeut en coördinator Herstel de Balans, via telefoonnummer 0229-217364.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten