Bewegen met dementie

Bewegen is goed voor je gezondheid

Bewegen op maat

Bovendien is het een prima manier om onder de mensen te komen of te blijven. Ook als u problemen heeft met uw geheugen of de diagnose dementie gekregen heeft.
Bij Sportinstituut Frits van der Werff stimuleren we mensen met (een vermoeden van) dementie om in beweging te komen. U kunt individueel sporten, onder begeleiding van instructeurs die zijn getraind in het omgaan met mensen met dementie. Sommige cliënten komen alleen, maar het is ook mogelijk om samen met een mantelzorger of een vrijwilliger te trainen. De activiteit is aangepast aan het eigen tempo en het eigen niveau.

Bewegen met dementie bij Sportinstituut Frits van der Werff

Bij Sportinstituut Frits van der Werff vindt het programma plaats in de fitnesszaal op een rustig tijdstip van de week. Het programma bestaat uit conditionele onderdelen, waarbij u wandelt op de loopband, fietst of gaat roeien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan spierversterkende oefeningen voor de grote spiergroepen in het lichaam. Het gaat niet om de prestatie, maar om het bezig zijn. U kunt niets fout doen. Gewoon lekker een uurtje inspannen, om daarna heerlijk ontspannen naar huis te gaan.

Voor meer informatie, informeer bij de receptie van het Sportinstituut.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten