Fysio Fit training

Sporten bij de fysiotherapeut

Preventief gerichte trainingsvorm

Fysio Fit training is een preventief gerichte trainingsvorm met als doel de fysieke belastbaarheid te onderhouden of te verhogen. De trainingen zijn bedoeld voor mensen die na de fysiotherapie nog verder willen trainen in vertrouwde omgeving onder begeleiding van een fysiotherapeut. Er is geen sprake meer van een fysiotherapeutische indicatie / reden voor (individuele) fysiotherapie.

Wij bieden de mogelijkheid om 1 of 2 maal per week te komen trainen in de training. Deze trainingen sluiten naadloos aan op uw fysiotherapeutische behandeling. Individuele trainingsdoelstellingen zijn leidraad bij het maken van uw trainingsprogramma.

Ook mensen die geen fysiotherapie bij ons hebben gevolgd, maar wel graag onder begeleiding van een fysiotherapeut willen werken aan hun fysieke belastbaarheid zijn welkom. Op het lesrooster treft u twee verschillende trainingen.

Fysio Fit Fitness

Tijdens de Fysio Fit Fitnesstraining wordt gewerkt met cardio en krachtapparatuur. We besteden aandacht aan het versterken van het algemeen uithoudingsvermogen, lokale spierkracht en aangevuld met rompstabilisatie-oefeningen, buikspiertraining en functionele oefeningen in de vrije ruimte.

Fysio Fit Aqua

Tijdens de Aquatraining traint u in het tot 32 graden verwarmde bad. Met behulp van divers klein materiaal werken we aan het algeheel uithoudingsvermogen, spierkracht, mobiliteit, balans en stabiliteit. Door de opwaartse druk van het water is de druk op gewrichten lager en voelt uw lichaam als lichter aan, waardoor bewegen in sommige situaties gemakkelijker gaat.

Vergoeding / kosten

Fysio Fit training wordt vaak niet vergoed door de zorgverzekeraar. Voor deelname aan een van de Fysio Fit trainingen betaalt u een maandelijks tarief. Uw fysiotherapeut informeert u graag over de verschillend mogelijkheden.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten