ABC Zwemlessen

Effectief en plezierig zwemonderwijs

Zwemles vanaf 4 jaar

Frits van der Werff Aquasports biedt kinderen vanaf 4 jaar efficiënt en effectief zwemonderwijs. Wij werken in kleine groepen en intensief contact met de zweminstructeur creëren een veilige omgeving waarin uw kind zich prettig voelt en met veel plezier goed leert zwemmen.

Kleine groepen en een instructeur in het water

Een kind leert pas goed zwemmen wanneer het zich veilig en op zijn gemak voelt. Daarom staan bij onze lessen persoonlijke aandacht en professionele begeleiding centraal. De zwemgroepen bestaan gemiddeld uit 9 kinderen, waardoor de instructeur alle tijd en aandacht heeft voor uw kind. De instructeur begeeft zich tijdens de les bovendien in het water bij de kinderen, zodat uw kind van zeer dichtbij instructie krijgt en veiligheid ervaart.

Duckdiploma’s: motiveren en stimuleren

Tot aan het A-diploma behalen kinderen vier brevetten. De zogenaamde Duckdiploma’s. De vaardigheidseisen van de verschillende brevetten bouwen op naar de eisen voor het A, B of C diploma. Tussentijdse brevetten geven uw kind een extra stimulans en motivatie.

Afzwemmen in vertrouwde omgeving

De afmetingen van ons zwembad voldoen aan de officiële eisen voor het afzwemmen. Uw kind zwemt dus af in een bekende en vertrouwde omgeving. Want, niets is vervelender dan met de spanning van het afzwemmen ook nog eens in een vreemd zwembad te staan. Lees hier meer over het afzwemmen bij Frits van der Werff Aquasports.

Visie: vriend van het water worden

Het is van groot belang dat kinderen snel ‘vriend van het water’ worden. Dat zij vertrouwd raken met water en zich zo snel mogelijk leren redden, wanneer zij onverhoopt in water terecht komen. Onze zwemlessen beginnen in water met een diepte van 1.20 meter. Dit heeft als grote voordeel dat kinderen sneller vertrouwd zijn in het water en leren dat zij niet zullen zinken, ook al voelen zij geen grond onder de voeten.

Het water: zachter voor ogen en de huid

Ons bad dat voldoet aan de strengste milieu- en hygiënenormen is uitgerust met een moderne zoutelektrolyse-installatie. Met dit systeem wordt ter plekke het chloor geproduceerd uit doodgewoon keukenzout. Daardoor wordt de chloorlucht in het zwembad tot een minimum beperkt. Een zachter klimaat in het bad, waardoor de kans op rode oogjes en onnodige huidirritaties vele malen kleiner is. Bovendien is het water met 32 graden extra warm en daardoor zeer geschikt voor zwemles.

Inschrijving en meer informatie

Inschrijven is op dit moment niet meer mogelijk. U kunt aangeven in welke maand u de zwemles voor uw zoon of dochter wilt laten starten. Eénmalig wordt €30,- inschrijfgeld berekend. Zwemles is een belangrijke stap in de ontwikkeling van uw kind. Wij vinden het daarom belangrijk om u goed te informeren over onze visie t.a.v. de zwemmethode, de groepssamenstelling, de kosten en de gang van zaken tijdens de zwemles. Neem voor meer vragen daarom gerust contact op, tel: 0229-217364. Wij accepteren op dit moment geen aanmeldingen meer.

Zwemtijden: ook op zondag!

Bij Frits van der Werff Aquasports wordt 7 dagen per week ABC zwemmen gegeven. Ook op zondag!

Zwemles voor volwassenen

Onder het motto ’je bent nooit te oud om te leren’ kan iedereen leren zwemmen bij Frits van der Werff Aquasports. Heeft u nooit gezwommen of slechts beperkte ervaring en wilt u uw A, B of C-diploma behalen? Dat kan! Zelfs mensen met grote angst voor water kunnen (beter) leren zwemmen.

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten