2x goud, 1x zilver en 2x brons

Vijf judoka’s van Frits van der Werff Sportinstituut uit Hoorn namen op zondag 10 december deel aan het ontwikkelingstoernooi in Anna Paulowna. Voor twee judoka’s was het de eerste deelname aan een officiële wedstrijd.

Bastiaan Basjes kwam in actie bij de de jongens -10jr / -30kg. Ondanks zijn beperkte ervaring wist hij toch een partijtje te winnen. Super gedaan Bastiaan!

Ook voor Abel van Weel (-12jr / -34kg) was het de eerste officiële wedstrijd. Door onervarenheid verloor Abel door een onreglementaire actie zijn eerste partij, maar vervolgens wist hij twee partijen te winnen met technisch judo en mooie scores. Abel en Bastiaan mochten beide een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Kyan Kieft, onze jongste wedstrijdjudoka, kwam uit bij de kinderen -8jr / -27kg. Zijn ervaring bij de teamwedstrijden wist hij goed te gebruiken. Kyan won al zijn vier partijen en werd eerste in zijn groep. Ook Mark Britoliu deed het geweldig goed. In een grote poule wist hij al zijn vijf partijen overtuigend te winnen, waarvan één partij met een prachtige worp. Zowel Mark als Kyan mochten een gouden medaille in ontvangst nemen.

Emma Bronneberg kwam als laatste in actie in de categorie -12jr / -42kg. Met actief judo wist ze op één na al haar partijen te winnen. Goed voor een zilveren medaille.

 

Nieuws

Frits van der Werff

Meer dan 60 sportieve activiteiten