Praktijk voor Fysiotherapie en Oefentherapie Mensendieck in Hoorn

Op zoek naar een fysiotherapeut in Hoorn?

Het team van Frits van der Werff Paramedisch Fysiotherapie Hoorn bestaat uit enthousiaste en ervaren therapeuten. Samen met jou werken wij aan een doelgericht en duurzaam herstel.

Onze visie is sterk functioneel en oefentherapeutisch georiënteerd. Gericht op de begeleiding van leefstijlveranderingen die leiden tot het behoud van een actievere leefwijze, waarin men zich bewust is van de eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van gezondheid.

De therapeuten werken onderling veel samen, maken gebruik van elkaars expertise, zodat jij de optimale begeleiding mag en kan verwachten.

Onze therapeuten begeleiden zowel individueel als in groepsverband. Ook begeleiden wij diverse beweegprogramma’s voor specifieke doelgroepen.

Faciliteiten

De praktijk is gevestigd bij Frits van der Werff Sportinstituut. Naast onze eigen moderne praktijkruimte maken we veelvuldig gebruik van het zwembad, de Pilatesstudio en/of de fitnessruimten van het sportinstituut. Dit biedt ons ruime mogelijkheid in de begeleiding naar een actieve leefwijze en naar langdurig herstel.

Jouw eerste afspraak bij ons. Directe toegankelijkheid!

Fysiotherapie is tegenwoordig direct toegankelijk. Dit betekent dat je zonder verwijzing van de arts bij ons terecht kunt. Zo kan je sneller met het herstel van een blessure of klacht aan de slag gaan.

 

Frits van der Werff Inloopspreekuur fysiotherapie

Met één telefoontje heb je een afspraak met een fysiotherapeut. Gewoon doen. Als je ons even belt, maken we direct een eerste afspraak. Dan weet je zeker dat je snel een deskundig advies krijgt. Je kunt ook het contactformulier invullen.

Zonder verwijsbrief zelf je fysio kiezen

Dat is een stuk makkelijker tegenwoordig: als er iets aan de hand is, bel of mail je ons en we kunnen aan de slag. Zonder verwijsbrief van je huisarts.

Dit neem je mee:

  • een legitimatiebewijs (bijvoorbeeld je rijbewijs),
  • een handdoek,
  • en de verwijzing van de huisarts of brief van de specialist, als je die hebt.

Jouw behandeling

Snel op de fiets een boodschap halen of in huis even een plintje schilderen. Fietsen, lopen, bukken, daar denk je eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat je last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten… Is dit herkenbaar bij jou? Dan pas vraag je je af hoe je er zo snel mogelijk weer van afkomt. Met fysiotherapie bent je er snel weer bovenop.

Fysiotherapeut – Dé specialist in beweging

Bijna drie miljoen mensen, jong en oud, vinden jaarlijks hun weg naar de fysiotherapeut. Hierbij kan het gaan om klachten opgedaan tijdens het werk of sporten. Het kunnen ook de lichamelijke gevolgen zijn van een verkeerde beweging, een ongeluk, ziekte of, gewoon door ouder worden.

Fysiotherapie – Tips, adviezen en oefeningen

De fysiotherapeut luistert naar de reden van jouw komst en wensen tot verbetering. Hij kijkt samen naar jouw lichamelijke situatie en mogelijkheden. Met zijn adviezen en oefeningen zorgt hij ervoor dat je weer beter kunt bewegen. Zo haal jij uit het leven wat erin zit.

Oncologie fysiotherapie

De gevolgen van kanker en de behandelingen kunnen ingrijpend zijn. De oncologie fysiotherapeut is een fysiotherapeut met uitgebreide achtergrond kennis van de verschillende vormen van kanker, de diverse medische behandelingen en de gevolgen van de medische behandelingen.

Tijdens en na de behandeling kun je last krijgen van allerlei klachten en bijwerkingen. Dit kan het dagelijks functioneren zoals werken, sporten of het doen van de boodschappen flink beperken. Voor (ex) kankerpatiënten is er oncologie fysiotherapie: samen met de speciaal daarvoor opgeleide oncologiefysiotherapeut werken aan de verbetering van jouw belastbaarheid.

De begeleiding vindt individueel plaats en waar mogelijk en wenselijk in groepsverband.

Oedeem Fysiotherapie

De oedeem fysiotherapeut behandelt mensen die last hebben van (lymf)oedeem, een abnormale ophoping van vocht in het lichaam.

Hydrotherapie

In ons verwarmde zwembad (32 graden) is het fantastisch revalideren bij zeer veel uiteenlopende klachten. Door de opwaartse druk van het water wordt het lichaam ‘lichter’ waardoor de belasting op gewrichten minimaliseert, en bewegen een stuk makkelijker wordt.

De warme temperatuur van het water en het zachte klimaat van het zwembad (veroorzaakt door een modern waterzuiveringssysteem genaamd ‘zoutelectrolyse’) zorgen tevens voor een prettige omgeving waarin het goed toeven is. Door de zoutelektrolyse heb je geen last van chloorlucht in het bad.

Hierdoor ervaar je nauwelijks/geen irritatie van de huid, ogen en/of luchtwegen.

Sportmassage Hoorn

Sportmassage richt zich op spierblessures als verrekkingen en overbelasting van spieren.

Pilatesstudio Hoorn

Tijdens de therapeutische begeleiding wordt ook regelmatig geoefend in de Pilatesstudio. In onze moderne Pilatesstudio maak je gebruik van Pilatesapparatuur die jouw lichaam ondersteunen waar nodig en gelijktijdig uitdagen. Pilatesoefeningen maken het lichaam sterk van binnenuit. De stabiliteit neemt toe, waardoor overbelastingsklachten verminderen. Hierdoor leer je jouw lichaam beter voelen en aansturen; dit heet lichaamsbewustwording.

Hierdoor verbetert de coördinatie, waardoor je efficiënter gaat bewegen.

Medisch fitness

Professionele begeleiding op maat

Medisch fitness is fitness gericht op het bestrijden van klachten. Onder professionele begeleiding bieden wij een aangepast trainingsschema aan puur gericht om de klachten te verhelpen. We leven in een prestatiegerichte wereld waarin mensen te weinig bewegen. Werkdruk en een verkeerde houding veroorzaken klachten. RSI, muisarm, rugklachten, hartkloppingen en een slechte nachtrust zijn slechts enkele van vele problemen. Problemen waarvoor wij een prima oplossing bieden.

Medisch Fitness: Meer energie, vitaal, minder klachten

Klachten verminderen, preventie en het plezier in het bewegen terugkrijgen: dat is onze opzet. We streven ernaar om iemand zo snel mogelijk terug te krijgen in het reguliere sportcircuit. Waardoor iemand ook weer met meer energie en zonder klachten het dagelijks leven aankan.

Specifieke programma’s fysiotherapie Hoorn

Hét (pre) diabetes programma van Hoorn

Bewegen is het medicijn bij (pre) diabetes

Diabetes, ook wel bekend onder de naam suikerziekte, komt steeds vaker voor. Veel mensen weten er wel iets van, maar er is ook gebleken dat de gemiddelde Nederlander te weinig van dit ziektebeeld af weet. Er zijn (kleine) risico’s verbonden aan het bewegen met diabetes. Daarom vinden we het belangrijk de klant meer te vertellen over het ziektebeeld en oplossingen die erbij horen. In Nederland heeft gemiddeld 1 op 17 mensen diabetes. Dit aantal neemt de laatste jaren toe en de verwachting is dat dit de komende jaren nog verder toe zal nemen. Dit blijkt uit cijfers van het Nivel.

Beweegdeskundigen en het pre-diabetesprogramma

Een aantal trainers van Sportinstituut Frits van der Werff heeft het Fit!vak certificaat ‘Bewegingsdeskundige (pre)diabetes’ behaald. Hiermee hebben ze aangetoond op de juiste manier om te kunnen gaan met de symptomen en gevolgen van diabetes mellitus type 2. Neem gerust vrijblijvend contact op over ons pre-diabetesprogramma.

 

Bewegen met dementie

Bewegen op maat

Bovendien is het een prima manier om onder de mensen te komen of te blijven. Ook als je problemen hebt met jouw geheugen of de diagnose dementie gekregen heeft.
Bij Sportinstituut Frits van der Werff stimuleren we mensen met (een vermoeden van) dementie om in beweging te komen. Je kunt individueel sporten, onder begeleiding van instructeurs die zijn getraind in het omgaan met mensen met dementie.

Sommige cliënten komen alleen, maar het is ook mogelijk om samen met een mantelzorger of een vrijwilliger te trainen. De activiteit is aangepast aan het eigen tempo en het eigen niveau.

Bewegen met dementie bij Sportinstituut Frits van der Werff

Bij Sportinstituut Frits van der Werff vindt het programma plaats in de fitnesszaal op een rustig tijdstip van de week. Het programma bestaat uit conditionele onderdelen, waarbij je wandelt op de loopband, fietst of gaat roeien. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan spierversterkende oefeningen voor de grote spiergroepen in het lichaam. Het gaat niet om de prestatie, maar om het bezig zijn. Je kunt niets fout doen. Gewoon lekker een uurtje inspannen, om daarna heerlijk ontspannen naar huis te gaan.

 

Herstel na Kanker Hoorn

Uniek programma geeft steuntje in de rug

Dankzij betere behandelingen hebben mensen met kanker tegenwoordig een grotere kans op herstel en genezing. Kanker blijft echter een ingrijpende ziekte. De gevolgen van de ziekte en behandelingen kunnen de dagelijks functioneren aanzienlijk beperken. Veelgehoorde klachten zijn bijvoorbeeld vermoeidheid, conditievermindering en emotionele instabiliteit.

Speciaal voor deze patiënten wordt in Hoorn al vanaf april 2001 een groepsprogramma gegeven bij Sportinstituut Frits van der Werff.

Herstel de Balans is een combinatie van lichaamstraining en psychosociale begeleiding. Het programma is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven en het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk herstel.

Een uniek programma.

En net dát steuntje in de rug waarvan de ex-deelnemers zeggen dat ze dat juist zo hard nodig hebben. Om ‘meer energie te krijgen’, ‘weer in de toekomst te durven kijken’, ‘een betere conditie te hebben’ en zoals iemand eens zei ‘het gevoel er niet alleen voor te staan’.

Verwijzing van arts

Heb jij klachten na kanker? Het beweegprogramma Herstel de Balans is ontwikkeld voor mensen zoals jij. Jouw arts kan je verwijzen naar Herstel de Balans als de behandeling is afgerond en de kans op herstel aannemelijk is.

Meer informatie over Herstel de Balans

Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met Jellie van der Werff, coördinator Herstel de Balans, via telefoonnummer 0229-217364.

 

Leefstijlverbetering

Persoonlijke coach

Dit persoonlijk leefstijlprogramma helpt jou gedurende 12 weken je leefstijl nog meer te verbeteren en doelen te behalen. Een persoonlijke coach begeleidt jou naar een optimaal beweeg-, eet- en leefpatroon.

Gezonde voeding en leefstijlverbetering

Omdat daadwerkelijk resultaat voor 70-80% bepaald wordt door voeding is voedingsbegeleiding een vast onderdeel. Met behulp van Body Support leer je wat hierin belangrijk is. Wekelijks 7 nieuwe dagmenu’s – compleet met boodschappenlijst – die passen bij jouw leefstijl en energieverbruik wijzen je snel de juiste weg.

Activity tracking en training

Met behulp van Polar activity tracking heb je concrete tools in handen waarmee jij je vorderingen kan monitoren. Dat motiveert en draagt bij aan het daadwerkelijk behalen van jouw doelen. Een beweegprogramma op maat dat je kunt doen wanneer jij dat wilt. Ook voor bewegen voor ouderen in Hoorn bent u bij ons aan het juiste adres. Frits van der Werff is voor iedereen die fit en vitaal ouder wil worden.

 

Neurogroep

Functioneel oefenen

De neurogroep is een groepstraining voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Patiënten met NAH kunnen problemen ervaren op uiteenlopend terrein waardoor het dagelijks functioneren soms ernstig wordt beïnvloed.
We trainen zo functioneel mogelijk. Dat wil zeggen dat we vaardigheden en handelingen oefenen die veel voorkomen in het dagelijks leven. Denk daarbij aan houdingswisselingen (transfers) zoals opkomen van lig naar zit en van zit naar stand. Opstaan van de grond (bijvoorbeeld nadat iemand gevallen is), het op en afstappen van een stoeprand of traptrede. Ook de aansturing van de hand en het been wordt getraind in zoveel mogelijk functionele situaties. Voor al deze vaardigheden is voldoende balans, stabiliteit, mobiliteit, kracht en coördinatie nodig. Deze aspecten krijgen dan ook volop aandacht binnen de oefen- en spelvormen in de neurogroep.

Delen van ervaringen

Naast uitdaging biedt de groep plezier en gezelligheid en nodigt uit tot sociaal contact tussen de deelnemers. Lotgenoten contact biedt de gelegenheid tot het delen van gezamenlijke problemen en het uitwisselen van ervaringen.

Trainingstijd en meer informatie

De neurogroep wordt gegeven op woensdagmiddag van 14.00-14.45 uur in de oefenzaal van het Paramedisch Centrum. Wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met een van onze fysiotherapeuten voor een individueel intakegesprek.

 

Rugstabiliteitstraining

Aspecifieke rugklachten zijn met gerichte training te verhelpen.

Door zwakte en onvoldoende samenwerking van de dieper gelegen spieren rondom de wervelkolom ontstaat instabiliteit. Het lichaam reageert daarop met overmatig gespannen rug, nek-, schouder- bil en beenspieren. Met stijfheid en pijn als gevolg.

De training

Tijdens de rugstabiliteitstraining spreken we juist die kleine en dieper gelegen spieren aan. Door specifieke oefeningen verbetert de activatie van het stabiliserend systeem, de coördinatie en daarmee de stabiliteit van de werkvelkolom. Overmatige spierspanning kan en zal dan loslaten met als resultaat: afname van pijn, toename van flexibiliteit en een merkbaar positief verschil in houding en bewegen.

Het programma duurt 10 weken, waarin 2x / week getraind wordt onder leiding van de fysiotherapeut. De training bestaat uit:
• Pilates Reformer training (gebruik van moderne Pilates apparatuur)
• Stabiliserende baltraining
• Functionele oefeningen

Voor wie rugstabiliteitstraining?

De stabiliteitstraining biedt vaak de oplossing voor mensen met nek-, (lage) rugklachten, bekken- en heupklachten. Een individueel advies is belangrijk. Daarom zien we alle deelnemers vooraf voor een individueel intakegesprek.

Vergoeding

Bij een duidelijk indicatie, vastgesteld tijdens de intake, wordt het programma in de meeste gevallen (deels) vergoed uit de aanvullende verzekering van jouw zorgverzekeraar.

 

Sporten met hersenletsel

Meet me @ the gym – sporten met hersenletsel

Sporten is gezond! Voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is beweging noodzakelijk. Beweging zorgt voor verbetering van hersenfuncties en geeft positieve energie. Bovendien kan beweging de kans op een terugval verkleinen.

Sporten met hersenletsel

De Edwin van der Sar Foundation en De Hersenstichting hebben de handen ineen geslagen met het project Meet me @ the Gym. In samenwerking met Fit!Vak zijn verschillende beweegcentra, waaronder Sportinstituut Frits van der Werff, goedgekeurd als sportcentrum voor mensen met hersenletsel. Deze sportcentra hebben het keurmerk Fit!Vak Preventiecentrum en bieden:

  • Een rustige omgeving zonder storende prikkels
  • Persoonlijke aandacht en deskundige begeleiding
  • Sportprogramma’s op maat voor mensen met NAH

Voor meer informatie, informeer bij de receptie van het Sportinstituut.

 

Zwanger & Fit Hoorn

Een actieve voorbereiding op het meest bijzondere moment in je leven.

zwanger-fit Hoorn frits van der werff

Zwanger-Fit richt zich op een van de meest bijzondere momenten in je leven. Het krijgen van een kindje. Of het nu je eerste kindje, tweede of derde is…, je wilt er optimaal van kunnen genieten en daarvoor wil je fit blijven tijdens de zwangerschap én liefst ook zo snel mogelijk weer fit zijn na de bevalling.

Fitness, specifieke oefeningen en gerichte informatie

De actieve cursus Zwanger & Fit helpt je daarbij! Een combinatie van fitness, specifieke oefeningen en gerichte informatie. Waarbij extra aandacht voor het voorkomen en verminderen van rug- en bekkenklachten. De cursus bestaat uit 15 lessen, waarvan 9 voor de bevalling en 6 daarna.

Ben je rond de 25 weken zwanger en wil jij je op een actieve manier voorbereiden op de bevalling en het herstel daarna? Dan is de zwangerschapscursus Zwanger-Fit iets voor jou!

Schrijf je nu direct hier direct in voor Zwanger & Fit!

Klachten

Klachten

[su_spoiler title=”Carpaal tunnel syndroom” icon=”arrow”]Mijn hand laat me in de steek Dat tintelen is nog tot daaraan toe. Erger is het als het gevoel verdwijnt, je weet wel, van die slapende vingers… heel naar. Maar het ergste is de pijn; soms tot aan de elleboog. En soms heb je ineens geen kracht meer in je hand. Je hebt ook al een keertje een kop thee zomaar laten vallen. Krijg je ooit je gewone hand weer terug? Er zit een zenuw bekneld Er zit een zwelling in de carpaal tunnel in je hand. Die zwelling beknelt een zenuw. Als je veel beweegt, wordt de zwelling groter, deze drukt op de zenuw en krijg je meer last. Vandaar dat de pijn toeneemt als je iets doet met je handen. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Frozen shoulder” icon=”arrow”]Jouw frozen shoulder behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Ik wil weer gewoon slapen… Je schouder is stijf. De pijn is zo heftig dat je er niet van kunt slapen. En als je dan slaapt, word je wakker van de pijn. Dit gaat een hele poos duren Een ‘frozen shoulder’: je kunt weinig beweging maken vanuit je schouder. Afhankelijk van de fase kan het een half jaar tot soms wel drie jaar duren voor je er helemaal vanaf bent. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Hielspoor” icon=”arrow”]Jouw hielspoor behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Elke ochtend lijkt het erger te worden. Je stapt uit bed. Staat op. Zet een paar stappen en gaat bijna door je knieën van de pijn. Alsof je op messen loopt. In de loop van de dag wordt het minder. Maar weg gaat het nooit. Dus: je wilt dat het weggaat. Je kunt veel kanten op Omdat de symptomen van hielspoor zo specifiek zijn, is het stellen van een diagnose niet ingewikkeld. Meestal doet een huisarts dat. En als je weet wat je hebt, kun je er iets aan doen. Er zijn veel mogelijkheden: van podo-therapeutische zooltjes tot Strassburg sokken en cortison injecties. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel! [/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Nekpijn” icon=”arrow”]Jouw nekklachten behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Hoe kom ik van mijn nekpijn af? Je kunt je hoofd moeilijk draaien, maar stilhouden is ook geen pretje. Van hitte-gels tot kersenpittenkussens, iedereen zegt iets anders: “Warm? Nee, juist koud.” “Koud? Nee, juist warm!” Je kunt de pijn tijdelijk verlichten maar je wilt er gewoon vanaf. Ontspannen. Lang maken. Gedrag veranderen. Met een deep-tissue massage of dry-needling maken we je spieren los. Dat voelt al een stuk beter, maar de oorzaak is nog niet verholpen. Met een persoonlijk beweeg- en oefenprogramma maak je eerst je spieren lang en versterk je de kracht in en rondom je nekspieren. Zo verdwijnt de nekpijn en blijft die ook weg. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel! [/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Rugpijn” icon=”arrow”]Jouw rugklachten behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Auw! Gaat die rugpijn snel weg? Ugh. Je lijkt wel honderd. Alles gaat moeizaam. Alles doet pijn. Het is je lage onderrug, maar ook je bil. Bewegen gaat moeizaam. Lang zitten, en trouwens langs staan ook. Je bent uit balans De kans is groot dat het erin is geslopen. Een verkeerde zithouding. Veel dezelfde bewegingen (typen of met je muis). De spieren, banden en gewrichten in je rug zijn uit evenwicht. Jouw lage rugpijn is vooral een kwestie van balans. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel! [/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Schouder pijn” icon=”arrow”]Je schouderklachten behandelen bij Frits van der Werff Paramedisch. Blijvende schade? Klik. Ugh. Je schouder klikt met een diepe, holle klik. Het doet pijn en je kunt je arm amper bewegen. Je maakt je zorgen, want je hebt gehoord dat die pijn en die klik wijst op blijvende schade. Schouderklachten: zorgvuldig mee omgaan Er gebeurt veel in je schouder. De kans is groot dat jouw schouderpijn te maken heeft met je schoudergewricht, het schouderblad en de spieren daar om heen. Het voelt misschien als een gewrichtsprobleem, maar het is een spierprobleem. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Schouder pijn (slijmbeurs ontsteking)” icon=”arrow”]Behandeling slijmbeursontsteking schouder bij Frits van der Werff Paramedisch. Elke beweging doet me pijn… Je hebt pijn. Als je je rustig houdt dan valt het nog wel mee. Zodra je in beweging komt begint het. Je kunt moeilijk in slaap komen en als je op je zij gaat liggen doet het behoorlijk pijn. In het begin was het allemaal zo erg nog niet. Beetje lastig als je je jas aantrekt, maar je kwam er de dag wel mee door. Omdat het nu steeds meer wordt, is het tijd om er iets aan te doen. Pijn verminderen Met een deep-tissue massage proberen we meer ruimte in je schouder te krijgen. Daardoor neemt de pijn door de slijmbeurs ontsteking af. Tegelijkertijd bereidt het je spieren voor op een persoonlijke beweegprogramma dat je spieren sterker maakt. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Spanningshoofdpijn” icon=”arrow”]Jouw spanningshoofdpijn behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Uit het niets. Steken in mijn hoofd. Ineens is het er. Met bonzen, een gespannen gevoel. Druk achter de ogen. Als je opstaat gaat het nog wel – hoewel je ook dan pijn hebt. Maar zo tegen het einde van de middag kun je bijna niets meer. Gevloerd door je hoofd. En het is al weken zo. Het heet spanningshoofdpijn De wetenschap weet nog niet precies waar het door komt. Sommige mensen hebben er al hun hele leven last van. Niet de hele tijd, maar bij vlagen. Soms heeft het met stress, angst of vermoeidheid te maken. Maar zeker weten doen we dat niet. Dat het met spanning in je hals schouders en hoofd te maken heeft, dat is wel zeker. Vandaar dat massage zo goed helpt. Behandeling met dry-needling Dry-needling is het met een naald beïnvloeden van een specifiek punt in je spieren. Anders dan bijvoorbeeld acupunctuur werken we diep op de spier in en maar met één naald, waarmee we één voor één de knopen aflopen. Na een paar sessies zijn de knopen weg en gaan we met oefeningen verder. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Tennisarm” icon=”arrow”]Jouw tennisarm behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch. Pijn, stijf, lam. Mag die tennisarm nu stoppen? Het was er ineens: een collectie pijnen en ongemakken. Allemaal in en rond je elleboog. Bij het opstaan soms ook met pijn en tintelingen in je onderarm. En als je dan gaat bewegen wordt het wel minder, maar weg gaat het nooit. Als je je onderarm probeert te draaien of naar de zijkant buigt, doet het… pijn. Een tennisarm is een peesontsteking Het is een cyclus die begint met overbelasting. Van tennissen bijvoorbeeld, maar ook van zwaar werk, als je veel dezelfde beweging maakt of langdurig een verkeerde houding aanneemt. Door die overbelasting beschadigt je pees en daardoor verstijft de spier. Hierdoor kun je je elleboog minder bewegen. Daar wordt het allemaal nóg stijver van, enzovoort. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

Blessures

[su_spoiler title=”Achillespees” icon=”arrow”]Jouw achillespeesblessure behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch Hoe kom ik van die pijn af! AU! Zo begint je dag. Met schelden. Want het is een idiote pijn in je achillespees, in je hiel. Of beter: achterop je hiel, waar die pees zit. Dat zo’n klein plekje zo venijnig pijn kan doen! Je vraagt je af: “Hoe kom ik er vanaf?” en “Kan ik nog wel sporten?” Een achillespeesblessure komt in kleine stapjes Zo’n blessure krijg je in kleine stapjes. Je krijgt pijn bij de warming up. Je neemt die pijn in je achillespees niet echt serieus. Het wordt een beetje erger. Je gaat ‘door de pijn heen’. Tot het te laat is. Nu doet het pijn tijdens én na het sporten. Je moet een poosje rustiger aan doen. Even stoppen met intensief bewegen. Als je nog lang en lekker actief wilt bewegen, moet je jezelf nu even in acht nemen. Klachtenvrij en beter presteren We zorgen dat je, na een persoonlijk programma van tien tot twaalf weken, klachtenvrij bent. En dat je dat ook blijft. In veel gevallen bewegen onze cliënten dankzij de nieuwe inzichten beter dan ooit tevoren. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Gescheurde enkelbanden” icon=”arrow”]Behandeling gescheurde enkelband bij Frits van der Werff Paramedisch Herstellen van gescheurde enkelbanden Toen het gebeurde wist je dat het goed mis was. Gescheurde enkelbanden, ongelofelijke pijn. Je kunt er niet op staan. Je zit vol vragen… Hoe lang moet ik rusten? Hoe zorg ik voor een snel en veilig herstel? Rust, ijs, compressie en omhoog houden Rust, Ijs, Compressie en Elevatie – RICE. Je ligt met je been omhoog, ijs erop, drukverband, wel bewegen maar niet belasten… Als je weer een beetje kunt staan en pijnvrij kunt lopen, kun je wat meer gaan bewegen. Maar, hou het rustig. En probeer, zodra het kan, naar een fysiotherapeut te gaan. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Enkelverstuiking” icon=”arrow”]Jouw enkelblessure behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch Hoe zorg ik dat dit niet weer gebeurt? Zwik. Snap. Door je enkel gezakt en een verzwikte enkel dus. Been omhoog. IJs erop om de zwelling tegen te gaan. Schoen aangehouden. Je weet het wel: je enkel is stevig verstuikt. Je kunt er nauwelijks op staan. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Hamstring” icon=”arrow”]Jouw hamstringblessure behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch Hoe erg is mijn hamstringblessure? Het schoot erin, hamstring verrekt. Net toen je dat sprintje wilde trekken. Net toen je voor die verre bal ging. Het voelt als kramp, maar dan met scherpe pijnscheuten. Je been buigt moeilijk en rekken doet pijn. Wat kun je het beste doen? Wachten? Rustig aan bewegen? Er zijn drie gradaties hamstringblessures Je voelt het nauwelijks. Met wat rust gaat het waarschijnlijk wel over. Je voelt het altijd. Je bovenbeen is dikker en als je er op drukt doet het pijn. Om te herstellen en herhaling te voorkomen kun je het beste samenwerken met een fysiotherapeut. Waarschijnlijk moet je met krukken lopen. De kans is groot dat je geopereerd moet worden. Gelukkig komt dit niet zo vaak voor. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Knie” icon=”arrow”]Jouw knieblessure behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch Mijn knie doet pijn. Je bent er chagrijnig van. En moe. Die pijn in je knie maakt alles onmogelijk en vermoeiend. Je wilt gewoon alles kunnen. Maar vooral: je wilt weer gewoon je actieve leven leven. Knieklachten ontstaat geleidelijk Vaak ontstaat de klacht geleidelijk omdat je je knie lang onevenwichtig belastte. Daardoor ontstond misvorming: het kraakbeenweefsel is beschadigd en de beschermende kraakbeen laag is afgesleten. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Knie (peesontsteking)” icon=”arrow”]Goed herstellen van een peesontsteking bij Frits van der Werff Paramedisch Ik wil snel herstellen. En ik wil dat het niet meer terugkomt. Het is gezwollen rondom je knie. Je houdt rust. Dat moet ook echt wel, want als je je knie beweegt, doet het pijn. Zeker als je het helemaal buigt. Het centrum van de pijn zit vlak onder je knieschijf, maar als je helemaal buigt, straalt het uit. Je wilt snel aan de slag, je wilt snel weer alles kunnen doen. En hopelijk ook snel weer sporten. Oh, maar vooral: hoe komt het en hoe zorg je er voor dat het niet weer gebeurt? Deskundige steun voor zeker resultaat Je hebt de rust die je nu wel moet nemen echt nodig. Een peesontsteking is een venijnige klacht. Je lichaam geeft het tempo van herstel aan. Daar zullen we goed naar luisteren. De ontsteking zelf is een goede ‘meter’ —als er druk op komt te staan doordat je je beweegt, doet het pijn. Daarom gaan we eerst werken aan ontspannen spieren. Zodat je zelfs bij beweging weinig druk op de pees uitoefent. Uiteindelijk moeten je spieren wel weer op kracht komen om herhaling te voorkomen. De stappen die we zetten, richten we in op de pijn: zodra het pijn doet, stop je. Je houdt de bewegingen rustig en bedachtzaam. Zo wordt, week na week, de klacht minder en de spieren sterker. Tot het mechanisme in je knie volledig genezen is. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Pols” icon=”arrow”]Jouw polsblessure behandeling bij Frits van der Werff Paramedisch Snel weer aan de slag na een polsblessure Een smak op de grond. Gelukkig kon je jezelf nog net opvangen. Anders was je vol op je gezicht terechtgekomen. Nu, een geblesseerde pols. En dat is meer dan onhandig. Wat is een polsblessure? Het kan dat de schade erger is maar doorgaans is het een verzwikking. De banden en het kapsel rond je pols zijn plotseling sterk opgerekt en beschadigd. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

Chronisch

[su_spoiler title=”Artrose” icon=”arrow”]Jouw artrose behandelen bij Frits van der Werff Paramedisch Kan een fysiotherapeut echt iets aan artrose doen? Bewegen kost moeite. ’s Avonds meer dan ’s ochtends. Pijn in en rond je knie, je heupen, misschien ook richting je bovenbeen? Je vraagt je af: “Wat kan fysiotherapie voor mij doen?” Fysiotherapie helpt Begeleid blijven bewegen met een op maat gemaakt beweegprogramma. We onderzoeken je klacht, wat je kunt en wilt doen. We helpen je los te blijven en geven rek- en strekoefeningen om je spieren soepel te houden. We blijven je van dichtbij volgen. In de loop der tijd neemt de pijn af, je spieren worden sterker en je uithoudingsvermogen groter. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Hernia (na operatie)” icon=”arrow”]Jouw herstel na Herniaoperatie bij Frits van der Werff Paramedisch Hoe kom ik na de hernia-operatie weer snel op de been? Je wist het wel. Maar het valt toch tegen. Na je hernia-operatie wil je snel weer dat alles gewoon wordt. Hoe kun je snel weer helemaal alles doen, zonder je zorgen te hoeven maken over overbelasting? Programma voor houding en beweging Je krijgt een programma gebaseerd op je klachten, je lichaam en je leefstijl. Dat programma bestaat uit een ontspan- en beweegprogramma en hulp bij het verbeteren van je houding en de manier waarop je beweegt. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Osteoperose” icon=”arrow”]Jouw osteoporose of botontkalking behandelen bij Frits van der Werff Paramedisch Ik heb botontkalking en wil graag leven zonder angst Hoe kwam je er achter? De meeste mensen ontdekken het bij toeval of nadat je iets gebroken hebt. Een gebroken pols of heup. Of zag je het al aankomen? Vond je de pijn in je rug verdacht, of had je pijnlijke botten? Je voelt je in de steek gelaten door je lichaam. Je voelt broos en fragiel. Daarom vind je het moeilijk om een actief leven te blijven leven —een ongeluk zit in een klein hoekje. Bijna alles wat je doet is goed, als je het maar regelmatig doet: wandelen, fietsen, sporten… Helemaal goed zijn de sporten die veel van je botten vragen: tennissen, hardlopen of de trap nemen heeft meer effect dan bijvoorbeeld zwemmen. Werk aan zorgvuldig herstel We ontmoeten je graag binnenkort een keertje. We kunnen, in elk stadium van het verloop van de ziekte veel voor je betekenen. Of het nu om specifieke bewegingen gaat, de ontwikkeling van je uithoudingsvermogen, of advies over je woning. We geven je de begeleiding en deskundige aandacht die je nodig hebt. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Parkinson” icon=”arrow”]Jouw Parkinson behandelen bij Frits van der Werff Paramedisch Ik wil beter bewegen. Ik heb Parkinson Denken gaat moeizamer. Bewegen is moeilijker. Je beeft, je spieren voelen stijf, het is lastig om in beweging te komen. Je bent langzamer gaan bewegen. Je zoekt een manier om ondanks dat toch in beweging te blijven. Fysiotherapie als aanvullende behandeling De kans is groot dat je Levopoda slikt. Een krachtig medicijn, maar toch, je gevoel voor evenwicht blijft afnemen en misschien geeft het medicijn je nieuwe klachten zoals onvrijwillige bewegingen. Veel patiënten vullen de medische behandeling daarom aan met bijvoorbeeld fysiotherapie. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

[su_spoiler title=”Reuma” icon=”arrow”]Jouw reuma behandelen bij Frits van der Werff Paramedisch Kan ik met mijn reuma van die vermoeidheid afkomen? Pijn, soms gezwollen gewrichten, stijve vingers en gewrichten. Maar, en dat kun je aan de buitenkant niet zien, je bent moe. Als je wat meer energie zou kunnen hebben dan graag. Betere conditie, meer energie Eerst maken we je spieren los en lang zodat, als je aan je uithoudingsvermogen werkt, dat ook veilig is. We leren je de juiste manier van bewegen en de juiste houding aan te nemen. Vervolgens krijg je oefeningen die je thuis kunt doen om je conditie, je spierkracht en soepelheid te verbeteren. Je kunt ook gaan sporten – we houden je onder controle en helpen bij gewichtbescherming. Wil je meer weten? Over je eerste afspraak of heb je een andere vraag? Bel of mail ons even, we helpen je graag bij jouw herstel![/su_spoiler]

Behandeling door een vrouwelijke fysiotherapeut in Hoorn

Je kunt verschillende redenen hebben voor een behandeling door een vrouwelijke fysiotherapeut. Fysiotherapie door een vrouw is bij ons geen enkel probleem.

Je op je gemak voelen

Er zijn veel verschillende mensen met veel verschillende voorkeuren en daar staan we altijd voor open. Je herstelproces gaat beter en sneller wanneer jij je op je gemak voelt en daar helpen wij je graag bij.

Vraag naar een vrouwelijke fysiotherapeut

Wil je liever door een vrouw behandeld worden? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor het maken van je eerste afspraak. Als jij je voorkeuren aangeeft zorgen wij ervoor dat je bij de juiste fysiotherapeut terecht komt.

We doen het samen

Gedurende je behandelingsperiode mag je altijd aangeven of iets wel of niet goed voelt, dan passen wij onze behandelingen daar op aan. Want herstellen doe je niet in je eentje, dat doe je samen met ons.

Wil je een keertje langskomen zodat wij kunnen kijken wat we voor je kunnen doen? Neem dan contact op met ons:

Tel: 0229-217364
E-mail: info@fritsvanderwerff.nl

Fysiotherapie nieuws

Nederlanders lopen onnodig lang door met fysieke klachten

Bron KNGF.nl 29 NOV 2017

AMERSFOORT – Meer dan de helft van de Nederlanders loopt onnodig lang door met fysieke klachten, meestal omdat ze hopen dat het vanzelf overgaat. Ook is het voor veel mensen onduidelijk of een verwijzing nodig is voor een bezoek aan de fysiotherapeut en of fysiotherapie onder de basisverzekering valt. Dat blijkt uit het onderzoek Fysiotherapie:een kwantitatief onderzoek over fysiotherapie onder de Nederlandse bevolking, waarvoor 1.067 Nederlanders zijn ondervraagd.
[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Uitstelgedrag Van de ondervraagden wacht 34 procent enkele weken tot een maand met een bezoek aan de fysiotherapeut, 22 procent blijft langer dan een maand doorlopen met klachten, of neemt helemaal geen contact op. De voornaamste reden voor dit uitstelgedrag is de hoop dat de klachten vanzelf overgaan. Anderen gaan liever eerst naar de huisarts of zien op tegen de kosten van een bezoek aan de fysiotherapeut. Verwijzing Over hoe je bij de fysio terechtkomt, bestaat sowieso onduidelijkheid. Meer dan de helft van de Nederlanders (53 procent) denkt voor de fysiotherapeut – altijd of in sommige gevallen – een verwijzing van de huisarts nodig te hebben. Dit klopt niet. Hoewel huisartsen kunnen verwijzen, is er in ons land sprake van ‘Directe Toegang Fysiotherapie’. Een verwijzing is daarom niet nodig (hoewel sommige zorgverzekeraars bij bepaalde chronische indicaties wél een verwijzing vragen). Aanvullend verzekerd 34 procent van de Nederlanders denkt dat fysiotherapie onder het eigen risico valt. De helft van de respondenten geeft aan aanvullend verzekerd te zijn voor fysiotherapie. Positief over fysiotherapie Ondanks dat Nederlanders een bezoek aan de fysiotherapeut om verschillende redenen uitstellen, zijn ze zeer lovend over de beroepsgroep. Zeven op de tien respondenten ziet de fysiotherapeut als ‘dé specialist in houding en beweging’ en maar liefst 85 procent toont zich positief over de gekregen behandeling en geeft aan zich na afloop beter te voelen. Drempel moet omlaag “We zijn natuurlijk blij met de goede beoordeling”, zegt Guusje ter Horst, bestuursvoorzitter van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). “Fysiotherapie speelt een belangrijke rol bij het in de hand houden van de zorgkosten in Nederland. Uit eerder onderzoek bleek al dat hogere zorgkosten door ziekenhuisopname of operatie kunnen worden voorkomen door eerder naar de fysiotherapeut te gaan. Dit nieuwste onderzoek bevestigt dat we de mogelijkheden en meerwaarde van fysiotherapie nog beter onder de aandacht moeten brengen, bij zowel het brede publiek als bij huisartsen en specialisten. Zeker niet alleen vanwege de besparing op zorgkosten maar vooral in het belang van goede zorg in de buurt voor de patiënt.” ‘Bewegen is …’ Om dat te bereiken startte het KNGF vorige week met de campagne ‘Bewegen is …’, waarin alles draait om de ervaringen van patiënten. Ter Horst: “De verhalen die we een jaar lang gaan verzamelen en vertellen komen niet van fysiotherapeuten maar van patiënten zelf. Met deze verhalen willen we Nederland inspireren en informeren over de mogelijkheden van fysiotherapie en de belangrijke rol die de fysiotherapeut heeft als het gaat om houding en beweging.”[/su_spoiler]

Artsen moeten vaker kiezen voor ‘bewegen als medicijn’

Bron Fysioforum.nl 8 sep 2017

Het is inmiddels bekend dat een dagelijkse portie lichaamsbeweging bij een aantal aandoeningen ten minste even effectief is als behandeling met medicijnen. De medische beroepsgroep moet veel actiever aan de slag met gezondheid, preventie en leefstijladvisering. Daarvoor pleit Willem van Mechelen bij zijn afscheid als onderzoeksdirecteur bij VUmc. “We kunnen eindeloos praten, onderling en tegen patiënten, over de noodzaak van preventie maar dat zet geen zoden aan de dijk. We moeten direct aan de slag met het centraal stellen van preventie in de medische basis- en vervolgopleidingen. Voorkomen is altijd beter dan genezen en veel goedkoper.”
[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Van Mechelen pleit voor het starten van leefstijlpoli’s ter ondersteuning van de huidige zorgverlening. “Ik ga mij de komende jaren inzetten voor de praktische ontwikkeling van Exercise is Medicine. Het is inmiddels bekend dat een dagelijkse portie lichaamsbeweging bij een aantal aandoeningen ten minste even effectief is als behandeling met medicijnen.” Hij pleit ook voor flankerende overheidsbemoeienis bij het bevorderen van een gezonde leefstijl, bijvoorbeeld door regelgeving bij de inrichting van openbare ruimte en door belastingmaatregelen gericht op het stimuleren van gezond gedrag en het ontmoedigen van ongezond gedrag. Willem van Mechelen neemt vandaag afscheid als onderzoeksdirecteur met een symposium met veel internationale gasten die expert zijn op dit terrein. Brugklassers jaren gevolgd De wetenschappelijke carrière van Willem van Mechelen laat een niet aflatende aandacht zien voor arbeid , gezondheid, sport en bewegen. Hij was bijvoorbeeld betrokken bij het Amsterdams Groei- en GezondheidsOnderzoek. Voor dit onderzoek, gestart in 1975, werden leerlingen een groot aantal Amsterdamse brugklassen jaren gevolgd. Het leverde een schat aan gegevens op over jongeren. Van Mechelen was ook voortrekker van het sportblessure-preventieonderzoek dat forse externe financiële steun kreeg van o.a. het Ministerie van VWS. En hij was actief op het thema Arbeid en Gezondheid. Hier gaat het o.a. om onderzoek naar de effectiviteit van terugkeer-naar-werk-programma’s en ook om de effectiviteit van leefstijlprogramma’s op de werkplek. Geen ziekenhuisbedden Van Mechelen is een groot voorstander van academische werkplaatsen die belangrijk zijn voor de verbinding tussen een universitair medisch centrum (UMC) en de praktijk van alle dag. ‘Zijn’ afdeling heeft tegenwoordig academische werkplaatsen op velerlei terreinen, waaronder de bedrijfs- en verzekeringsgeneeskunde, de jeugdgezondheidszorg, de patiëntveiligheid en de palliatieve zorg. Van Mechelen: ”Naar mijn mening zijn academische werkplaatsen voor de UMC’s minstens even belangrijk als het leveren van topklinische en topreferente zorg. Bovendien zijn zij bij VUmc wetenschappelijk zeer succesvol gebleken. Daar heb je geen ziekenhuisbedden voor nodig.” Ouderdomsdiabetes Recente cijfers geven aan dat er naar schatting ca. 1,1 miljoen Nederlanders met ouderdomsdiabetes zijn en dat in 2030 dit aantal met 30% zal zijn toegenomen. De kosten voor de medische behandeling hiervan worden geschat op meer dan 1,7 miljard euro per jaar. Van Mechelen: ”Ouderdomsdiabetes is zeker beïnvloedbaar door een gezonde leefstijl. Ook hier geldt als therapie ‘Exercise is Medicine’. Van Mechelen blijft na zijn afscheid actief als onderzoeker op deze onderwerpen.[/su_spoiler]

Heb je twijfels over jouw klachten? Deze veelgestelde vragen geven antwoord op jouw vragen!

Heb ik een frozen shoulder?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Heb ik revalidatiebehandeling nodig? [su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Heb ik een verkeerde werkhouding?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Heb ik etalagebenen?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Heb ik fibromyalgie?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Heb ik nekklachten door mijn slaaphouding?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]
Moet ik met mijn lage rugklachten naar de huisarts?[su_spoiler title=”Lees meer” icon=”arrow”]Tekst toevoegen[/su_spoiler]