Body Pump

Fitness op opzwepende muziek

Beleef de unieke Body Pump sensatie

Body Pump kan het beste omschreven worden als fitness op muziek. Terwijl de oefeningen zorgen voor een veilige en effectieve training, zorgt de muziek voor plezier en motivatie. Daarom zijn bij Body Pump beiden niet van elkaar los te denken. Niet alleen heeft iedere spiergroep een eigen nummer, ieder stukje in de muziek hoort bij een bepaalde beweging op een bepaald tempo! Dit zorgt voor een heel nieuwe sensatie die uniek is voor Body Pump.

Wat is Body Pump?

Een Body Pump-workout bestaat uit een les van een uur. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De meeste oefeningen worden uitgevoerd met een speciale stang: barbell genaamd. Het gewicht van de barbell kun je m.b.v. schijven zelf bepalen. De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren maakt het de ideale training om snel in ‘shape’ te komen.

Voor wie is Body Pump?

Body Pump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg variëren. Het programma dat geen ingewikkelde pasjes kent is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De kracht van Body Pump

De kracht van Body Pump ligt in de eenvoud en het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Body Pump wordt uitsluitend gegeven bij erkende Body-Pump clubs. Deze clubs beschikken over instructeurs die intensief getraind worden op het geven van veilige en verantwoorde Body Pump-lessen.

 

Een laagdrempelig dansprogramma

SH’BAM is een full-body workout die simpele dansbewegingen op de nieuwste Top 40 hits combineert met dance muziek, remixen van bekende classics en moderne Latin tracks. De simpele choreografie wordt overgebracht door energieke en goed opgeleide instructeurs, die deskundig zijn in het wat Les Mills noemt ‘overbrengen van Fitness Magic’.